Microsoft Copilot • Bing AI

Bing AI (Bing Yapay Zeka) Nedir?

Bing AI, Bing’in arama servisine entegre edilmiş sohbet tipi AI’dır. Yeni nesil OpenAI dil modelini kullanan yeni Bing, ChatGPT’den daha güçlüdür. Karmaşık sorularınıza cevap verebilir, kaynak gösterebilir ve size tam çözümler sunabilir. Ayrıca yaratıcı içerikler de üretebilir. Bing AI ile web’de bir AI yardımcınız var gibi hissedebilirsiniz. iOS, Android, Edge ve Skype uygulamalarında kullanılabilir. Ayrıca Bing AI, kullanıcıların ilgi alanlarına göre kişiselleştirilmiş sonuçlar sunar.

Bing AI Sohbet Modları Nedir?

  • Daha fazla Yaratıcı: Özgün ve hayal gücü dolu bir sohbet başlatın.
  • Daha fazla Dengeli: Bilgilendirici, samimi bir sohbet başlatın.
  • Daha fazla Kesin: Özlü ve anlaşılır bir sohbet başlatın.

Bing AI Sorgu Limiti Var Mı?

  • Sohbet başına 20 sorgu, 24 saat içerisinde 200 sorgu yapabilirsiniz.

Bing AI ve ChatGPT Arasındaki Fark Nedir?

Bing AI çevirim içi, ChatGPT çevirim dışı çalışır. Güncel bilgiler gerektiren ve Web sayfalarında dolaşmayla sonuçlanacak sorgulama yapacaksanız Bing AI tercih edebilirsiniz. Kodlama, dil çevirisi gibi güncel bilgi gerektirmeyen işlemler için ChatGPT çok daha başarılıdır.

Bing AI Nasıl Kullanılır?

Bing AI şu anda test aşamasında olduğundan doğrudan erişime açık değildir ancak 1 hafta içerisinde erişim sağlamanız mümkün.

  • bing.com adresine giderek Bekleme listesine katılın’a tıklayın.
  • Microsoft e-posta hesabınızla giriş yapın ve karışınıza çıkan pencerede Yeni Bing’e daha hızı erişin’e tıklayın
  • Devamında sizden istenilen ekstra maddeler varsa bunları uygulayarak erişim süresini 1…7 gün e kadar düşürebilirsiniz.

Not: Maddeler arasında Bing mobil uygulamasını yüklemeniz isteniliyor fakat Bing mobil uygulaması uygulama marketinden indirilmeye izin verilmiyorsa, 3. parti bir siteden APK dosyasını indirerek veya bölge ayarlarınızı Türkiye yerine Amerika yaparak sorunu çözebilirsiniz. APK dosyası ile yükleme işlemi güncelleme geldiğinde otomatik yapılmaz bu yüzden elle güncelleme gerektirir. Uygulamanın verilen link dışındaki bir siteden indirmesi güvenlik riski taşır. Linklerin sonlandığı sitelerin kontrolü bize ait değildir, bu yüzden verdiğimiz linklerden kaynaklı oluşabilecek herhangi bir sorun için sorumluluk kabul etmiyoruz.

Bing AI destekli Edge Web Tarayıcı Kullanım Örneği

Bing AI Mobil Uygulama Kullanım Örneği

Sorgu: Evren nasıl başladı?

Bing AI Web Kullanım Örnekleri

Sorgu: Bing AI ve ChatGPT arasındaki fark nedir?

Sorgu: Ankara Kızılay'da yarın hava nasıl olacak, kalın giyineyim mi?

Sorgu: Bilim kurgu türünde film önerir misin?


Sık Sorulan Sorular

Yeni Bing nedir?

Yeni Bing, web’de sizinle birlikte arama yapan bir araştırma görevlisi, kişisel planlayıcı ve yaratıcı iş ortağınız gibidir. Yapay zeka destekli bu özelliklerle şu işlemleri yapabilirsiniz:

  • Aklınızdaki soruyu sorun. Karmaşık sorular sorarak Bing’den ayrıntılı yanıtlar alabilirsiniz.

  • Gerçek yanıtlar almaya hazır mısınız? Bing, size özet niteliğinde bir yanıt sunmak için web’deki arama sonuçlarını inceler.

  • Yaratıcı olun. İlhama ihtiyacınız olduğunda Bing; şiirler veya hikayeler yazmanıza ve hatta bir proje hakkında fikir edinmenize yardımcı olabilir.

Sohbet deneyiminde, farklı ve daha ayrıntılı yanıtlar almak için “Bunu daha basit ifadelerle açıklayabilir misin?” veya “Bana daha fazla seçenek sunar mısın?” gibi sorular sorabilirsiniz.

Yeni Bing'i en iyi şekilde nasıl kullanırım?
  • Bir insanla konuşuyormuş gibi sorular sorun. Ayrıntılar ekleyebilir, açıklama veya daha fazla bilgi isteyebilir ve Bing’e size nasıl daha iyi yardımcı olabileceğini belirtebilirsiniz. Örneğin, “Eylül ayında arkadaşlarımla bir gezi planlıyorum. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 3 saatlik bir uçuş mesafesinde hangi plajlar var?” sorusunu sorup ardından “Oraya vardığımızda ne yapmalıyız?” yazabilirsiniz.

  • Doğrudan Bing ile etkileşim kurmayla ilgili ilişkin ipuçları isteyin. “Neler yapabilirsin?”, “Bana şu konuda yardım edebilir misin?” ve “Sınırların neler?” gibi ifadeleri arayabilirsiniz. Bing, size yardımcı olamayacağı durumları belirtir.

  • Bing, ilgi çekici ve gerçeklere dayalı yanıtlar vermeyi hedefler, Bununla birlikte, bu teknolojinin bir erken erişim önizlemesi olduğunu göz önünde bulundurun. Sistem, özetlenen web içeriğine dayalı olarak yine de beklenmeyen veya hatalı sonuçlar gösterebilir. Bu nedenle sağduyunuzla hareket edin. Bilgilerimizi pekiştirmeye devam ediyor ve Bing’in gelişmesine yardımcı olacak geri bildirimlere değer veriyoruz. Görüşlerinizi, Bing sayfalarının sağ alt kısmındaki geri bildirim düğmesini kullanarak paylaşabilirsiniz.

Yeni Bing, geleneksel arama alt yapısına göre ne gibi farklılıklar gösterir?

Yeni Bing, mevcut Bing deneyimini temel alarak size yeni bir arama deneyimi sunmayı amaçlar.

  • Bing, aramanızla ilgili bağlantıları liste halinde paylaşmanın ötesinde, size tek parça halinde ve kısa bir yanıt vermek için web’deki güvenilir kaynakları birleştirir.

  • Aklınızdaki soruları Bing’e sorun. Bing, karmaşık aramalarınızı inceler sorularınızı ayrıntılı bir şekilde yanıtlar.

  • Sohbet deneyiminde yapay zeka teknolojisiyle doğal bir şekilde sohbet edebilir ve özel yanıtlar almak için aradığınız ilk ifadeyle ilgili ayrıntılı sorular sorabilirsiniz.

  • Bing yaratıcı bir araç olarak kullanılabilir. Şiirler veya hikayeler yazmanıza ve hatta bir proje için fikir edinmenize yardımcı olabilir.

Yeni Bing yanıtları nasıl oluşturur?

Bing, ilgili içeriği tüm web’de arar ve bulduğu sonuçları, faydalı bir yanıt oluşturmak için özetler. Ayrıca kaynaklarından alıntı yapar. Böylece, alıntı yapılan web içeriğine yönlendiren bağlantıları görebilirsiniz.

Microsoft, yeni Bing için yapay zekada sorumluluğa nasıl yaklaşıyor?

Microsoft’ta yapay zekadan sorumlu bir şekilde yararlanmaya önem veriyoruz. Bing, yapay zeka ilkelerimize uygun olarak geliştiriliyor. Sorumlu kullanımı teşvik eden bir deneyim sunma amacıyla iş ortağımız OpenAI ile birlikte çalışıyoruz. Örneğin, temel model çalışmasında OpenAI ile iş ortaklığı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz, Bing kullanıcı deneyimini insanları merkezde tutacak şekilde tasarladık. İçerik filtreleme, işlemsel izleme, kötüye kullanım tespiti ve diğer koruma işlevleriyle hataları azaltmak ve kötüye kullanımı önlemek için tasarlanmış bir güvenlik sistemi geliştirdik. Bekleme listesi, yapay zekaya sorumlu yaklaşımımızın da bir parçasıdır. Aracı genel kullanıma sunmadan önce iyileştirmek için Bing’e erken erişim imkanı olan kullanıcılardan geri bildirim alacağız.

Yapay zekayı sorumlu bir şekilde kullanma yolculuğunda sistemlerimizi sürekli olarak iyileştiriyoruz. Yapay zeka teknolojimizin güvenilirliğini artırmaya kararlıyız ve geri bildirimlerinizle bize bu konuda yardımcı olabilirsiniz. Bing’i sorumlu bir şekilde kullanma hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen Kullanım Koşullarımız ve Kullanım Şartlarımız’ı inceleyin.

To learn more about how to use Bing responsibly, please see our Terms of Use and Code of Conduct.

Beklemediğim veya rahatsız edici içeriklerle karşılaşırsam ne yapmam gerekir?

Bing, arama sonuçlarında beklenmedik ve rahatsız edici içerik paylaşmaktan kaçınmayı hedefler. Sohbet özelliklerinde, son kullanıcı için kötü sonuçlar doğurabilecek konularda etkileşimde girmekten sakınmayı amaçlar. Bununla birlikte, beklenmedik sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Zararlı içerikleri önlemeyle ilgili teknolojilerimizi geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Sistemde zararlı veya uygunsuz içerikle karşılaşırsanız yanıtın sağ üst köşesindeki menüyü açıp bayrak simgesine tıklayarak Bing’e geri bildirimde bulunabilir veya sorunu bildirebilirsiniz. Bing sayfalarının sağ alt kısmındaki geri bildirim düğmesini de kullanabilirsiniz. Herkes için güvenli bir arama deneyimi sunma amacımız doğrultusunda, kullanıcı geri bildirimlerinden yararlanmaya devam edeceğiz.

Bing’in yapay zeka tarafından oluşturulan yanıtları her zaman doğru bilgileri mi içerir?

Bing, tüm yanıtlarını güvenilir kaynaklara dayandırmayı amaçlar. Bununla birlikte, yapay zeka hata yapabilir ve internetteki üçüncü taraf içerikler her zaman doğru veya güvenilir olmayabilir. Bing bazen bulduğu bilgileri yanlış yorumlayabilir. Kulağa inandırıcı gelen ancak eksik, hatalı veya uygunsuz yanıtlarla karşılaşabilirsiniz. Karar vermeden veya Bing’in yanıtlarına göre harekete geçmeden önce kendi değerlendirmenizi yapın ve paylaşılan bilgileri tekrar kontrol edin.

Site hakkında geri bildirim paylaşmak veya bir sorunu bildirmek için yanıtın sağ üst köşesindeki menüden bayrak simgesine tıklayın. Bing sayfalarının sağ alt kısmındaki geri bildirim düğmesini de kullanabilirsiniz.

Yeni Bing'e nasıl erişebilirim?

"Bekleme listesine katıl"ı seçerek erişim isteğinde bulunabilirsiniz. Bekleme listesindeki kullanıcılara erişim verildikten sonra, Bing.com’dan yeni Bing’e erişebileceğinizi bildiren bir e-posta alırsınız. Ardından, her zamanki gibi arama kutunuza sorunuzu yazmaya başlayabilirsiniz. Yeni Bing, arama sonuçlarının üst kısmında yer alan sohbet deneyiminde de kullanılabilir.

Bing, Edge Mobile'da nasıl çalışır?

Artık Microsoft Edge uygulamasında telefonunuzda Bing ile sohbet ederek yapay zeka tarafından oluşturulan web cevapları alabilir, yazılı içerikler oluşturabilir, gezi planlama fikirleri toplayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Bekleme listesini temizledikten sonra, Microsoft Edge uygulamasındaki ana sayfanızdan yeni Bing’e erişebileceksiniz. Her sohbet sınırlı sayıda etkileşim içerecek, böylece etkileşimler arama odaklı olacaktır.

Edge uygulamasındaki Bing ayrıca sesli etkileşimleri destekler - sadece mikrofon simgesine dokunun ve Bing’e sorunuzu sorabilir ve sesli bir yanıt duyabilirsiniz.

Edge uygulamasında geri bildirim paylaşmak veya endişe bildirmek için, yanıtın üzerine dokunun ve basılı tutun, ardından geri bildirim için beğenme veya beğenmeme seçeneğini seçin. Endişelerinizi memnuniyetle karşılıyoruz ve Bing’in Edge uygulama deneyimini tüm kullanıcılar için iyileştirmek için kullanıcı geri bildirimleriyle çalışmaya devam edeceğiz.

Bing, Skype'ta nasıl çalışır?

Artık Skype’ta Bing ile sohbet ederek yapay zeka tarafından oluşturulan web cevapları alabilir, yazılı içerikler oluşturabilir, tatil planlama fikirleri toplayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Bing ile Skype’ta bire bir bir konuşmada veya arkadaşlarınız, aileniz veya meslektaşlarınızla bir grup sohbetine ekleyerek sohbet edebilirsiniz.

Skype’ta bir gruba dahil olan Bing, sadece @Bing kullanılarak bahsedildiğinde sohbete erişebilir. Bing, her yeni bahis ile hafızasını yeniler ve baştan başlar.

Ancak, hatırlanması gereken önemli şeyler var:

  • Bir konuşmayı özetlerken, Bing zamirlerinizi yanlış anlayabilir. Bu durumda, mesajda @Bing kullanarak Bing’e zamirlerinizi düzeltmesini söyleyebilirsiniz.

  • Bing, Skype’ta sesli veya görüntülü etkileşimleri desteklemez ve herhangi bir sesli veya görüntülü sohbete erişmez veya katılmaz.

  • Bing, tüm yanıtlarını güvenilir kaynaklara dayandırmayı amaçlar, ancak yapay zeka hatalar yapabilir ve internet üzerindeki üçüncü taraf içeriği her zaman doğru veya güvenilir olmayabilir. Bing’in Skype’taki yanıtlarına dayanarak karar vermeden önce kendi takdirinizi kullanın ve gerçekleri çift kontrol edin.

Bu bir önizleme deneyimidir ve tüm kullanıcılara olumlu bir Bing Skype deneyimi sunmak için sürekli çalışıyoruz. Geri bildirim paylaşmak veya endişe bildirmek için, masaüstünde yanıtınıza sağ tıklayın veya mobil cihazda yanıtınıza dokunun ve basılı tutun, ardından Endişe Bildir seçeneğini seçin.

1 Beğeni
  • Microsoft Edge WEB tarayıcısı, resmi sürüme gelen güncelleme ile birlikte dahili Bing AI desteğini kazandı. Bu özelliği denemek için geliştirici sürümünü yüklemenize gerek kalmadı. 111. sürümden itibaren kullanabilirsiniz.

  • Tek oturumda mesajlaşma sınırı 10 mesajdan 15 mesaja çıkarıldı.

Tek oturumda mesajlaşma sınırı 15 ten 20 ye, günlük mesajlaşma sınırı 150 den 200 e çıkarıldı.

Bugüne kadar gelinen noktada 3 yapay zeka dil modelini kısaca kıyaslarsak:

Bing AI

:heavy_plus_sign: Çevrim içi aramalar yapabiliyor, verileri tamamen güncel.
:heavy_plus_sign: Her dilden girdiyi anlayabiliyor ve her dilden çıktı verebiliyor. Çıktılarını farklı dillere tercüme edebiliyor.
:heavy_plus_sign: İlettiği bilgilere dair kaynaklarını da gösteriyor. Eğer arama sonucu görsel içeriyorsa bunları da aynı sayfada gösterebiliyor.
:heavy_plus_sign: Metin girdisiyle görseller oluşturabiliyor.
:heavy_plus_sign: Verdiği cevapların ardından sohbetin devam edebilmesi için seçebileceğimiz 3 hazır mesaj sunuyor.
:heavy_minus_sign: Arama ve raporlama dışında bir metin ve kod sonucu vermiyor. Örneğin hikaye veya kod yazamıyor.
:heavy_minus_sign: Verilen girdinin diline göre değil de bazen seçili dile göre cevap veriyor. Örneğin tarayıcınız Türkçe ise İngilizce soru sorduğunuzda Türkçe sonuç verebiliyor.
:heavy_minus_sign: Bir sohbet oturumu şu an için 20 sorguyla kısıtlı.
:heavy_minus_sign: Sohbet geçmişi yok, bu nedenle eski oturumlara ulaşılamıyor.

ChatGPT

:heavy_plus_sign: Kendine özgü metinler üretebiliyor, verilen girdilere uyan kodlar yazabiliyor.
:heavy_plus_sign: Sohbet oturumlarının belli bir limiti yok.
:heavy_plus_sign: Her dilden anlıyor ve her dilden cevap verebiliyor. Talep edilirse çeviri de yapabiliyor.
:heavy_plus_sign: Sohbet geçmişi sayesinde eski oturumlara ulaşılabiliyor.
:heavy_minus_sign: Çevrim içi aramalar yapamıyor, verileri güncel değil (2021 sonrasına dair bilgisi yok).
:heavy_minus_sign: Görsel üretemiyor.
:heavy_minus_sign: Yazdığı cevaplar bazen sonlanmadan kalabiliyor.

Google Bard

:heavy_plus_sign: Çevrim içi aramalar yapabiliyor, tamamen güncel bilgiler sunuyor.
:heavy_plus_sign: Bir sohbet oturumunun herhangi bir limiti yok.
:heavy_plus_sign: Etkinlik sayfasından geçmişte hangi girdilerin verildiği görülebiliyor.
:heavy_plus_sign: Kendine has içerikler üretebiliyor. İstenildiğinde bir hikaye yazabiliyor, istenildiğinde kodlama yapabiliyor.
:heavy_plus_sign: Verilen girdiye dair Google araması yapılabilmesini sağlayan bir buton bulunduruyor.
:heavy_minus_sign: Yalnızca İngilizce girdileri kabul ediyor ve İngilizce sonuçlar üretebiliyor. Çeviri dahi yapmıyor.
:heavy_minus_sign: Görsel üretemiyor.
:heavy_minus_sign: Girdi geçmişi olmasına rağmen sohbet geçmişi yok, alınan sonuçlara daha sonra ulaşılamıyor.

1 Beğeni

Favori mobil uygulamalarınızda yapay zeka destekli yeni Bing’e kolayca erişin

Bing kısa süre önce günlük 100 milyon kullanıcıya (ve 100 milyon sohbete ) ulaştı! Bugün, bu yetenekleri cihazlarda ve dünya çapında milyonlarca ek kişiye genişleten yapay zeka destekli yeni deneyimleri paylaşmaktan heyecan duyuyoruz!

Son haftalarda, yeni Bing’e erişmenin ve onunla etkileşimde bulunmanın çeşitli yeni yollarını ekledik. Bugün, üçüncü taraf klavyeyi destekleyen herhangi bir iOS veya Android mobil deneyiminde Bing AI deneyimini tek dokunuşla sağlayan güçlü SwiftKey güncellemeleriyle bir yenisini daha duyuruyoruz.

Güncellenen bir SwiftKey, Bing, Skype, Microsoft Start ve Microsoft Edge uygulamalarını kapsayan mevcut uygulama entegrasyonlarına yönelik yeni güncellemeler dahil olmak üzere, Bing deneyimlerinde giderek artan sayıda erişim noktası ve iyileştirmeyi temsil eder.

SwiftKey: Sohbet, Arama ve Ton

SwiftKey, 2016’dan beri Microsoft ailesinin bir parçasıdır. Aceleniz varken veya birden fazla görev yaparken bile yazım hatası olmadan mesajlaşmayı kolaylaştıran yapay zeka destekli akıllı metin teknolojisi sayesinde dünya çapında milyonlarca kullanıcısı onu seviyor. . İndirdikten sonra, SwiftKey onu hem iOS hem de Android’de varsayılan klavyeniz olarak ayarlamanıza izin verir (uygulama, istediğiniz yere yalnızca birkaç adımda ulaşmanıza yardımcı olacak izlemesi kolay talimatlar içerir), böylece ona tüm favori uygulamalarınızdan erişebilirsiniz. e-posta uygulamalarından sosyal medyaya ve daha fazlasına. SwiftKey, klavyenize entegre etmek için en fazla beş dil seçmenizi sağlar.

Bing, üç ana yolla entegre olur: Arama, Sohbet ve Ton. Güncelleme bugün kullanılabilir. Güncellemeyi aldıktan sonra, klavyenin üzerinde Bing simgesini göreceksiniz. Buradan tam olarak kullanmak istediğiniz özelliğin üzerine tıklayabilirsiniz; Sohbet, Zil Sesi veya Arama.

Sohbet işleviyle, daha ayrıntılı sorgular için hareket halindeyken yeni Bing’e erişebilirsiniz. Sohbette herkes şaka yapıyorsa ve sizin zekice bir kelime oyununa ihtiyacınız varsa veya bölgede yeniyseniz ve bazı yeni arkadaşlarınıza iyi bir yerel restoran önermek için mesaj atıyorsanız yardımcı olabilir.

Ton özelliği ile, devam eden metninizi her duruma uyacak şekilde özelleştirmek için yapay zekayı kullanarak daha etkili iletişim kurabilirsiniz. İster iş e-postalarınızda resmi olmakta zorlanıyor olun, ister yeni bir dil öğreniyor olun ve kelime seçiminin nüansları konusunda yardım isteyin, Ton özelliği, kelimelerinizin daha profesyonel, rahat ve kibar görünmesini sağlayan tonlarla size yardımcı olur. veya sosyal bir gönderi için yeterince kısa.

Arama işleviyle, uygulamaları değiştirmenize gerek kalmadan klavyenizden web’de hızlı bir şekilde arama yapabilirsiniz. Bu, bir arkadaşınızla konuşurken ve sohbetin ortasında hava durumu, yakınınızdaki restoranlar veya hisse senedi fiyatları gibi alakalı bilgilere bakmak istediğinizde yardımcı olabilir.

SwiftKey’deki bu yeni özelliklere, yeni Bing’in sunulduğu tüm pazarlarda erişilebilir; artık herkes Ara’yı kullanabilirken, Tone and Chat’e erişmek için yeni Bing önizlemesine erişmeniz onaylanan Microsoft Hesabınızda oturum açmanız gerekir.

Bing Uygulaması: çevirmen işlevselliğinde cinsiyet farklılıkları

Mobil Bing uygulamasındaki tercüman işlevi, kapsayıcılığı desteklemek ve cinsiyet ön yargısını önlemek için İngilizce’den İspanyolca, Fransızca veya İtalyanca’ya çeviri yaparken artık alternatif eril ve dişil çeviriler sunuyor. Bu özellik, kullanıcıların bağlamlarına en uygun cinsiyete dayalı çeviriyi seçmelerine olanak tanır ve tüm yeterlilik düzeylerinden iyi niyetli konuşmacılar için yararlıdır.

Bing_SwiftKey_GenderDe-Bias_Still.jpg

Skype: grup sohbetlerinde yeni Bing’e genişletilmiş erişim

Yakın zamanda duyurduğumuz gibi , yeni Bing Skype’ta! Bu sürümden bu yana erişimi genişlettik, böylece bir gruptaki herkes bu konuşma bağlamında yeni Bing ile sohbet edebilir; gruptaki yalnızca bir kişinin önizlemeye erişmesi gerekiyor!

Bing_SwiftKey_SkypeGroupChat_Still.png

Bu, bir grup olarak yeni Bing’i tıpkı masaüstünde yeni Bing’i kullandığınız gibi Skype uygulamasından kullanabileceğiniz anlamına gelir; örneğin, bir tartışmayı sonuçlandırmak, bir grup gezisi planlamaya yardımcı olmak veya bizzat buluşacağınız bir restoran bulmak için kullanabilirsiniz. Başlamak için, Skype kişilerinizde 'Skype’ta Bing’i arayın ve herhangi bir kişide yaptığınız gibi bunu bir grup sohbetine ekleyin!

Tıpkı masaüstünde olduğu gibi, Skype uygulamasındaki yeni Bing sohbet yanıtları, gerçeklere atıfta bulunan web bağlantılarıyla kaynaklara atıfta bulunur, böylece bilgilerin nereden geldiğini tekrar kontrol edebilirsiniz.

Bu güncellemeler, yeni Bing’in kullanıma sunulduğu tüm pazarlarda mevcuttur.

Microsoft Start: yeni Bing’i deneyimlemenin başka bir yolu

Yeni Bing, artık bekleme listesini temizleyen kullanıcılar için Microsoft Start uygulaması aracılığıyla da kullanılabilir . Başlat uygulaması, önemsediğiniz şeylerde hızlanmanızı sağlar, hepsi tek bir uygulamada. Yüzlerce küresel yayıncının birinci sınıf içeriği de dahil olmak üzere kişiselleştirilmiş haber akışı, sizi bilgilendirir ve eğlendirir ve spor skorları, hava durumu tahminleri, hisse senedi fiyatları, alışveriş fırsatları ve daha fazlası size güne başlamak için bilmeniz gereken her şeyi verir. Günlük hayatımızda iş, kişisel ihtiyaçlar ve aradaki her şey için çok sayıda mobil uygulamaya güveniyoruz, bu nedenle yapay zeka destekli Bing özelliklerini sizin için en anlamlı şekillerde parmaklarınızın ucuna getirmek istiyoruz.

Umarız bu güncellemeler sizi de bizim kadar heyecanlandırır ve her zaman olduğu gibi geri bildiriminiz için teşekkür ederiz!

Divya Kumar – Kıdemli Direktör, Arama ve Yapay Zeka Pazarlaması


Not: Türkçe’ye çeviri otomatik yapıldığından hatalar olabilir, orijinal içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

Microsoft Bing ve Edge ile bir sonraki AI yenilikleri

4 Mayıs 2023 | Yusuf Mehdi - Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Tüketici Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı

Yeni Bing'deki değişikliklerin kolajı

Sadece üç ay önce, web için yardımcı pilotunuzla aramanın geleceğini yeniden keşfetmek için yapay zeka destekli yeni Microsoft Bing ve Edge’i tanıttık. Geleneksel aramayla ilgili evrensel bir sorunu çözmeyi amaçladık - tüm web aramalarının neredeyse yarısının yanıtsız kalması ve milyarlarca insanın aramasının hedefin altında kalmasıyla sonuçlanması. Size daha iyi arama sonuçları, sorularınıza yanıtlar, oluşturma ve oluşturma yeteneği ve doğal dilde sohbet ederek yeni bir kullanım kolaylığı düzeyi sunmak için yeni Bing’i kullanıma sunduk. Bing, OpenAI’nin GPT-4’ü gibi güçlü büyük dil modellerini güncel, alıntılanmış ve konuşmaya dayalı sonuçlar için muazzam arama dizinimizle birleştirir - Bing’den başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir şey. Bu, insanların bilgi bulma şeklini temelden değiştiriyor.

Sadece 90 gün içinde müşterilerimiz, polen alerjisi olan biri için seyahat edecek en iyi yeri bulmaktan dünya çapındaki son 10 yılı organize etmeye kadar her konuda onlara yardımcı olacak özet yanıtlar almak için sohbet özelliklerini kullanarak yarım milyardan fazla sohbet gerçekleştirdi. bir tabloya volkanik aktivite. Ayrıca insanların Bing Image Creator ile 200 milyondan fazla resim oluşturduğunu gördük. Sonuç olarak, Bing günlük 100 milyon aktif kullanıcıyı aştı ve Bing mobil uygulamasının günlük yüklemeleri lansmanından bu yana 4 kat arttı. Sonuç olarak, Bing payının arttığını görüyoruz ve bu, Microsoft Edge tarayıcı payımızdaki art arda sekiz çeyrek büyümeyi takip ediyor. Her ay yarım milyardan fazla müşteriye ulaşan Windows görev çubuğuna sunarak Bing’i daha erişilebilir kılmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz.

Yeni nesil yapay zeka destekli aramaya giriş
Bugün, vizyon ve yetenekleri büyük ölçüde genişleterek dünyanın en büyük yazılım kategorisi olan aramayı dönüştürmek için yeni nesil yapay zeka destekli Bing ve Edge’e geçtiğimizi paylaşmaktan heyecan duyuyorum. Web için Yardımcı Pilotunuz olarak düşünüyoruz. Bu yeni nesil şu şekilde tanımlanır:

  • Sınırlı Önizleme’den Açık Önizlemeye geçerek ve deneme için bekleme listesini ortadan kaldırarak Bing’i daha fazla kişiye açma.
  • Yalnızca metin içeren arama ve sohbetten, zengin resim/video yanıtlarıyla inanılmaz derecede daha görsel olana geçiş ve çok yakında yeni çok modlu destek.
  • Tek kullanımlık sohbet/arama oturumlarından, Edge içindeki sohbet geçmişi ve kalıcı sohbetlerle çok oturumlu üretkenlik deneyimlerine geçiş.
  • Geliştiricilerin ve üçüncü tarafların, insanların sorguları üzerinde işlem yapmasına ve görevleri tamamlamasına yardımcı olmak için Bing’in üzerine inşa edebilmesi için platform yeteneklerinin açılması.

Bing şimdi Açık Önizlemede
Muazzam müşteri benimsemesi, katılımı ve geri bildirimi sayesinde, bir sonraki adımı atmaya hazırız ve yeni Bing’in artık Açık Önizlemede olduğunu ve artık bir bekleme listesi olmadığını duyuruyoruz. Bu, yalnızca Microsoft Hesabınızla Bing’de oturum açarak herkesin yeni Bing ve Edge’i denemesinin artık her zamankinden daha kolay olacağı anlamına gelir .

Aramayı daha görsel hale getirme
Araştırmalardan, insan beyninin görsel bilgileri metinden yaklaşık 60.000 kat daha hızlı işlediğini ve görsel araçları insanların arama, oluşturma ve anlayış kazanma açısından kritik bir yol haline getirdiğini biliyoruz. Bing, Bilgi Kartları ve görsel arama gibi özellikler de dahil olmak üzere görsel deneyimleriyle her zaman bilinmektedir. Ve şimdi aynı deneyimleri sohbette sunuyoruz. Çizelgeler ve grafikler dahil olmak üzere daha zengin, daha görsel yanıtlar ve güncellenmiş yanıt biçimlendirmesi sunarak , aradığınız bilgileri daha kolay bulmanıza yardımcı oluyoruz.

Yukarıdaki video, Bing sohbetindeki görsel iyileştirmeleri göstermektedir .

Kısa bir süre önce , Bing Image Creator’ın yeni Bing sohbet deneyimine entegre edildiğini duyurduk; bu, Bing’i sohbet içinden hem yazılı hem de görsel içeriği tek bir yerde oluşturma becerisine sahip tek arama deneyimi haline getiriyor. Ve bugün, Image Creator’ı Bing’deki tüm dillere (yani 100’den fazla dile) genişlettiğimizi paylaşmaktan heyecan duyuyorum, böylece artık ana dilinizde görüntüler oluşturabilirsiniz.

Bing Image Creator’ı gösteren video.

Ayrıca , dört Bing sohbetinden birinin kaynaklandığı, yeniden tasarlanmış bir Microsoft Edge yolculuğumuza başlıyoruz . Edge, web için yardımcı pilotunuz, yapay zekayı ilk kullanan ve yerleşik Bing’e sahip tek tarayıcı olmaya devam ediyor. Bu değişiklikler uygulanmaya başladıkça, modern bir görünüm, yuvarlatılmış köşeler, düzenli kaplar ve yarı saydam görsel öğeler içeren daha zarif ve gelişmiş bir kullanıcı arabirimi görmeye başlayacaksınız.

Son olarak, çok modlu yeteneklerle mümkün olanı genişletiyoruz ve görselleri yükleyebilmeniz ve web’de ilgili içerik için arama yapabilmeniz için görsel aramayı sohbete dahil etmek için çalışmaya başlıyoruz.

Aramayı daha verimli hale getirme
Duyduğumuz en çok istenen özelliklerden ikisi, sohbet geçmişinize erişimi sürdürmek ve paylaşıp dışa aktarabilmek. Kısa bir süre sonra, sohbet geçmişiyle birlikte Bing sohbetinde kaldığınız yerden devam edebilecek ve önceki sohbetlere dönebileceksiniz . Ve daha derine inmek ve bir Bing sohbet sonucu açmak istediğinizde, sohbetiniz Edge kenar çubuğunuza taşınır , böylece gezinirken sohbetinizi elinizin altında tutabilirsiniz. Zamanla, önceki bir sohbetin bağlamını yeni sohbetlere getirerek sohbetlerinizi daha kişisel hale getirmeyi keşfediyoruz .

Sohbet geçmişi videosu.

Kalıcı sohbet videosu.

Çok yakında, sohbete dışa aktarma ve paylaşma işlevleri de ekliyoruz . Sohbetinizi sosyal medyada başkalarıyla kolayca paylaşmak veya yeni keşfedilen bir fikri yinelemeye devam etmek istediğinizde, doğrudan dışa aktarabilirsiniz - Microsoft Word gibi ortak çalışmaya devam etmek için kolay bir geçiş yapmak için biçim aynı kalır.

Microsoft Edge’de sohbet, yakında PDF’ler ve daha uzun biçimli web siteleri dahil olmak üzere uzun belgeler için gelişmiş özetleme yeteneklerine sahip olacak ve bu da yoğun çevrimiçi içeriğin tüketilmesini kolaylaştıracaktır. Edge eylemlerini de tanıtıyoruz. Önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak olan bu teknoloji, yakında daha fazla görevi daha az adımla tamamlamak için yapay zekaya güvenebilecek. Örneğin, belirli bir filmi izlemek istiyorsanız, Edge’deki işlemler kenar çubuğundaki sohbet seçeneklerini bulup size gösterecek ve ardından istediğiniz filmi uygun olduğu yerden oynatacaktır. Edge mobile yakında sayfa bağlamını da içerecek, böylece Bing sohbetinde görüntülemekte olduğunuz mobil sayfayla ilgili sorular sorabilirsiniz. Kenar çubuğundaki oluşturma özelliği, artık taslakları ton, uzunluk, kelime öbekleri ve daha fazlası gibi verdiğiniz geri bildirimlere göre uyarlayabilir.

Edge eylemleri videosu.

Video oluşturun.

Bir üründen bir platforma geçiş
Yapay zeka destekli yeni Bing, insanların aradıklarını daha kolay bulmalarına veya yaratmalarına yardımcı olarak, sohbeti hem anlamak hem de harekete geçmek için harika bir araç haline getirdi. Image Creator entegrasyonu, ihtiyacınız olan görüntüyü doğrudan sohbet içinde oluşturma görevini tamamlayarak size zaman kazandırır.

Yakında Bing sohbet deneyimine üçüncü taraf eklentiler ekleyerek geliştiriciler için bir platform oluşturacağız. Örneğin, Bing sohbetinde akşam yemeği için en yeni restoranı araştırıyorsanız, bir rezervasyon bulmanıza ve rezerve etmenize yardımcı olmak için OpenTable’dan yararlanacaktır. Ya da Wolfram|Alpha ile güçlü görselleştirmeler oluşturabilir ve karmaşık bilim, matematik ve insan kaynaklı veri tabanlı soruların yanıtlarını doğrudan Bing sohbetinden alabilirsiniz. Geliştiricilerin bu fırsattan yararlanmalarını mümkün olduğunca kolay ve tutarlı hale getirmek için OpenAI’deki ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. Bu tür becerilerin, aramanın yeniden keşfinde oyunun kurallarını değiştireceğine ve arama alanında geliştiriciler için fırsatları ilerleteceğine inanıyoruz. Bu ayın sonlarında Microsoft Build’ta daha fazla ayrıntı paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bing’deki eylemler.

Açıkta, sorumlu bir şekilde oluşturmaya devam etme
En başından beri söylediğimiz gibi, sorumlu yapay zeka, yeni Bing ve Edge ile oluşturduğumuz her yeni deneyimin merkezinde yer alır. Gerçek dünyadaki testlerden ve geri bildirimlerden öğrenebilmemiz için yeni Bing’i önizlemeye almak, başarımız ve deneyimi daha fazla kullanıcıya genişletme yeteneğimiz açısından kritik öneme sahip. Açık alanda yenilik yapmanın ve öğrenmenin sorumlu bir yaklaşımın parçası olduğuna inanıyoruz. Ama orada durmuyoruz. OpenAI’deki ortaklarımızla birlikte, öğrendiklerimize ve önizlemede gördüklerimize dayanarak zararlı içeriğe karşı savunma önlemleri uygulamaya devam ettik. Ekiplerimiz, yanlış bilgilendirme ve dezenformasyon, içerik engelleme, veri güvenliği ve zararlı veya ayrımcı içeriğin tanıtımının önlenmesi gibi konuları, ilkelerimiz doğrultusunda ele almak için çalışmaya devam ediyor. AI ilkeleri . Yeni Bing ile sorumlu yapay zeka yaklaşımımız hakkında buradan daha fazla bilgi edinin .

Henüz yeni Bing ve Edge’i denemediyseniz , şimdi web için yardımcı pilotunuzla aramayı nasıl yeniden keşfettiğimizi ilk elden deneyimleme zamanı. Geri bildirim toplama ve önizlemede hızlı ayarlamalar yapma konusundaki düşünceli ve ölçülü yaklaşımımıza da devam edeceğiz. En çok talep edilen özellikleri ve güncellemeleri dahil ederek ve yol boyunca yeni deneyimler ekleyerek önizlemede haftalık değişiklikler yapmak için bu geri bildirimi kullanmaya devam ediyoruz . Bugün bing.com’u ziyaret ederek veya en sevdiğiniz uygulama mağazasından Bing mobil uygulamasını indirerek aramanın geleceğini deneyimleyin.

Etiketler: Yapay Zeka , Bing , Bing Görüntü Oluşturucu , Microsoft Edge


Not: Türkçe’ye çeviri otomatik yapıldığından hatalar olabilir, orijinal içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

Sohbet geçmişi ve mikrofon ile iletişim kurma özelliği bazı hesaplarda aktif oldu.

  • Süpür butonu, yeni konu başlatma şeklinde kullanılıyor. Sohbeti temizlediğinizde geçmişi son etkinlikler olarak kaydediyor ve yeni konu başlatıyor. Kendi verdiği başlığı değiştirebiliyorsunuz.

  • Mobil uygulamaya benzer şekilde, web sayfasında mikrofon kullanabiliyor.

Bu hafta kullanıma sunulan yeni özellikler

Mayıs başında duyurulan yeni özellikler uçuşa başlıyor. Bu hafta hem masaüstünde hem de mobilde Bing deneyimi, tümü sohbete gelen videolar, Bilgi Kartları, grafikler, daha iyi biçimlendirme ve sosyal paylaşım özellikleriyle çok daha zenginleşecek.

Ayrıca, sohbet geçmişi masaüstü ve mobil cihazlara yayılıyor. Artık mobil cihazlarda sohbet geçmişi sayesinde, son etkinliklerin bir listesini görmek için mevcut sohbetinizin üst kısmındaki saatten ilham alan simgeye basmanız yeterlidir. Bu özellik yakında masaüstünde de mevcut olacak.

Bing mobile için hiç bu kadar heyecan olmamıştı; yeni Bing’i kullanıma sunduğumuzdan bu yana, dünya çapındaki insanlar hareket halindeyken AI yardımcı pilotlarını dahil ettikçe, günlük indirmelerde 8 kat artış görüyoruz. Bu mobil deneyimleri daha da zengin hale getirmek için yakında Bing, SwiftKey, Edge ve Skype uygulamalarına yeni özellikler ekleyeceğiz.

Bing uygulaması güncellemeleri

Ana ekranınıza bir Bing widget’ı ekleyin – Widget’lar, bilgileri bir bakışta zamanında almanın veya favori uygulamalarınızdaki özelliklere doğrudan erişmenin harika bir yoludur. Bu hafta, iOS veya Android ana ekranınıza ekleyebileceğiniz yeni bir Bing Chat widget’ını kullanıma sunuyoruz (hızlı kurulum talimatları burada ve burada ). Yakında, doğrudan yeni Bing Sohbet deneyimine girmek için Bing simgesine veya sözlü olarak soru sormak için mikrofon simgesine tıklayabileceksiniz.

Masaüstünde mobil konvoya devam edin – Diğer bir yaygın talep, platformlar arasında sürekli görüşmelerin etkinleştirilmesidir ve bunun bugün kullanıma sunulduğunu duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Mobil cihazda masaüstü sohbetlerine devam edebilme (veya tam tersi), Bing’den size bir bahar salatası tarifi yazmasını isteyebileceğiniz, ardından kuşkonmaz bittiğinde ve bir ikameye ihtiyacınız olduğunda manavda sohbete devam edebileceğiniz anlamına gelir. sonra evde bakla yapımı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bu özellik hızla ilerliyor ve önümüzdeki hafta içinde iOS ve Android’deki herkesin kullanımına sunulacak. Bu özelliğe erişmek için masaüstünde cevaba tıklayın, ardından QR Kodunu görüntülemek için seçenekler menüsünden telefon simgesini seçin. Telefonunuzda açmak için tarayın.

Sesli ve çok dilli sohbet iyileştirmeleri – Yeni Bing’i dünyanın dört bir yanındaki yeni kullanıcılara sunmaktan heyecan duyuyoruz. Ses girişi için ülke ve dil desteğini artırdık ve İngilizce olmayan sohbetlerin kalitesini iyileştirdik, böylece deneyimi zevklerinize ve ihtiyaçlarınıza göre uyarlamak için artık çeşitli diller ve sesler arasından seçim yapabilirsiniz.

SwiftKey uygulama güncellemeleri

AI ile mesaj oluşturun – SwiftKey, AI destekli Bing’i parmaklarınızın ucuna getiren go-to klavyenizdir; en sevdiğiniz mobil uygulamalarınızdan arama yapmak ve Bing ile sohbet etmek için kullanabilir, göndere basmadan önce tonunuzu değiştirebilir veya mesajlarınızın çerçevesini değiştirebilirsiniz.

Bugün, bu yetenekleri SwiftKey’deki Oluştur özelliğini içerecek şekilde genişletmekten heyecan duyuyoruz; bu özellik artık sizin için önerdiğiniz parametrelere göre metin taslağı hazırlayacak - yalnızca konuya değil, aynı zamanda mesaj tonu, biçimi ve uzunluğuna da. Evrak işlerinden ve idari görevlerden korkuyorsanız, bırakın Oluştur özelliği sizin için ağır işi yapsın. Örneğin, bir hizmet sağlayıcıya bir sorunla ilgili çözüm isteyen bir e-posta yazmak için kullanabilirsiniz. Ayrıntıların doğru olduğundan emin olmak için taslak halindeki e-postayı hızla düzenleyin ve ardından gönderin ve gününüze devam edin.

Bu özellik bugün kullanılmaya başlanacak; SwiftKey klavyesinin üzerindeki şeritte bulunan Bing simgesine tıklayarak kullanın. Önümüzdeki iki hafta içinde iOS ve Android’deki tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak. Bu işlevsellik, Edge kenar çubuğu aracılığıyla masaüstünde de kullanılabilir .

Çevirmen’e doğrudan klavyeden erişin – Yapay zeka destekli tercümanımızın artık doğrudan SwiftKey klavyesinde yerleşik olduğunu duyurmaktan heyecan duyuyoruz ve dünya çapındaki arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişimde kalmanızı daha da kolaylaştırıyor. Oluşturma gibi, yapmanız gereken tek şey SwiftKey klavyesinin üzerindeki şeritte bulunan Bing simgesine tıklamak. Oradan Çevir’i tıklayın ve hangi dillere ve hangi dillerden çevrileceğini seçebilirsiniz. Bing’in desteklediği herhangi bir dilde çeviri içerir. Metni yazın veya yapıştırın; çevrilen metni göndermeniz için doğrudan mesaj alanına bırakacaktır. Android’de zaten mevcut ve önümüzdeki hafta içinde dünya çapında iOS dahil tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak.

Yeni Tonlar – Yakın zamanda kullanıma sunulan SwiftKey Tone özelliğişimdi iki yeni Ton ekledi - Esprili ve Komik! Yapay zeka destekli bu özellikler birlikte, komik bir tek satırlık ince ayardan önemli bir iş e-postasını sıfırdan tasarlamaya kadar her şey için doğru mesajı uygun tonda hazırlamanıza olanak tanır.

Edge uygulaması güncellemeleri

Bağlamsal Sohbet - Edge mobilde, yakında Bing Chat’te görüntülemekte olduğunuz mobil sayfanın içeriğiyle ilgili sorular sorabilecek veya Bing’den bunu özetlemesini isteyebileceksiniz. Bir sonraki akşam yemeği toplantınız için tariflere baktığınızı varsayalım. Edge mobil uygulamasındaki Bing Chat ile, alttaki gezinme çubuğundaki Sohbet simgesine dokunmanız ve görüntülediğiniz tarifle en iyi hangi şarabın eşleşeceğini sormanız yeterlidir. Tam olarak ihtiyacınız olanı elde edene kadar takip soruları da sorabilirsiniz. Bu özellikle, çevrimiçi bir makale veya belge okurken Bing Sohbet simgesine dokunup Chat’ten içeriği sizin için özetlemesini isteyebilirsiniz; böylece hareket halindeyken daha hızlı bilgi alabilirsiniz!

Seçilen metin eylemleri – Bing, yakında Edge mobil uygulamasındaki herhangi bir metin için hızlı bir şekilde derin bağlam sağlayabilecektir. Örneğin, haberleri okuyor olabilirsiniz ve belirli bir tarihi olaya gönderme yapıldığından emin değilsiniz. Söz konusu metni vurgulayın ve seçenekler menüsünden Bing’i seçin. Bu, Bing ile konu hakkında daha fazla açıklama yapmak için alıntı yapılan kaynaklar ve açıkça özetlenmiş bir metinle kullanabileceğiniz bir konuşma açacaktır.

Bu yeni deneyimlerin her ikisi de yakında dünya çapındaki tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak.

Skype uygulama güncellemeleri

Tüm grup sohbetlerinde yeni Bing’e erişin – Artık Skype’taki her grup sohbeti, yapay zeka destekli yeni Bing’i içerebilir. Örneğin, arkadaşlarınızla ilgi çekici yerler hakkında beyin fırtınası yapan uzun bir görüşmeniz varsa, Bing’den tartışılan tüm seçenekleri listelemesini ve benzer yeni fikirler üretmesini isteyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken doğrudan @Bing’i etiketlemek; katılımcıların Bing’i kişilerine eklemek için aramasına gerek yok. Bu özellik şu anda kullanıcılara sunuluyor ve birkaç gün içinde herkesin kullanımına sunulacak.

Bu, yapay zeka destekli Bing’in önümüzdeki 100 gününün yalnızca başlangıcı. Bir sonraki durak İnşa, geliştiricilerin erişimlerini genişletmek ve PC ve mobil cihazlarda herkese yeni faydalar sağlamak için Bing AI platformundan nasıl yararlanabilecekleri hakkında daha fazla bilgi paylaşacağız.

  • Divya Kumar, Küresel Pazarlama Başkanı | Arama ve Yapay Zeka

Not: Türkçe’ye çeviri otomatik yapıldığından hatalar olabilir, orijinal içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.


Bu hafta, 4 Mayıs’ta duyurduğumuz
özellikleri sunmaya ve ürün geri bildirimlerinize yanıt vermeye devam ediyoruz. Bu özelliklerden bazıları, biz bunları denerken geçici olarak Bing sohbet deneyiminizde görünebilir. Bu Sürüm Notları, bugün itibariyle hangi özelliklerin gönderildiği ve artık herkesin kullanımına tam olarak sunulduğu konusunda sizi bilgilendirecektir.

İşte güncellediklerimiz:

  • Sohbet geçmişi: Bing artık önceki sohbet dizilerinin geçmişini hatırlıyor ve bunları sohbet penceresinin sağ tarafında görüntülüyor. Buradan, önceden kaydedilmiş herhangi bir sohbete geri dönebilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Sohbet geçmişinde ayrıca bir sohbeti kolayca silmenize, yeniden adlandırmanıza, dışa aktarmanıza veya başkalarıyla paylaşmanıza olanak tanıyan kontroller bulunur. Sohbet adları, varsayılan olarak ileti dizisindeki ilk sorguyu temel alır.

    Chat-History.gif

  • Grafikler ve görselleştirmeler: Sohbet yanıtlarını daha eksiksiz hale getirmeye yardımcı olmak için daha fazla görsel öğe kullanmaya devam ediyoruz. “MSFT hisse senedi fiyatı nedir?” diye sorun. veya “Brezilya’daki şehirleri nüfusa göre sırala” ve Bing sohbeti bir grafik oluşturacaktır.

    Grafik.gif

  • Dışa Aktarma: Sohbet yanıtlarınızı işe koymanıza yardımcı olması için artık bunları bir PDF’ye, metin dosyasına veya Microsoft Word belgesine de aktarabilirsiniz.

  • Video yerleşimi: Bazı sohbet yanıtları, bir video yanıtını tetikler. Bu olduğunda, tam ekran video yer paylaşımını başlatmak için artık videoya tıklayabilirsiniz. Zaman damgaları içeriyorsa, bunlar sağda görünür ve bunları video içinde gezinmek için kullanabilirsiniz.

  • Tarifler için optimize edilmiş yanıtlar: Metin tabanlı yanıtların sonunda görünen görsel öğeleri, Bing sohbet deneyimi için daha iyi tasarlanmaları amacıyla yeniden tasarlamaya devam ediyoruz. Bu hafta tariflerle ilgili konularda iyileştirmeler yayınladık.

  • Paylaşım düzeltmeleri: Paylaş iletişim kutusunun görüntülenmesinin istenenden daha uzun sürmesine ve paylaşılan görüşmede sorunun (yalnızca yanıtın) görüntülenmemesine neden olan bazı sorunları düzelttik.

  • Otomatik önerme kalitesi: Bing sohbetinde bilgi istemlerinizi yazarken önerilen sözcüklerin kullanışlılığını iyileştirdik.

  • Edge kenar çubuğundaki gizlilik iyileştirmeleri: Kenar çubuğundaki sohbet, ister çevrimiçi ister bilgisayarınızda Edge tarayıcısında görüntülenen belgelerle ilgili soruları özetleyebilir ve yanıtlayabilir. Bilgisayarınızdaki içerik veya başka bir şekilde arama dizininin parçası olmayan özel içerik hakkında sorular sorduğunuzda, Bing sohbeti bu konuşmaların herhangi bir kaydını kaydetmeyecektir. Sohbet geçmişinin kullanıma sunulmasıyla birlikte, bu konuşmaların da geçmişinizin bir parçası olarak görünmediğini fark edeceksiniz.

Geri bildiriminiz gelmeye devam etsin!

Bing Ekibi


Not: Türkçe’ye çeviri otomatik yapıldığından hatalar olabilir, orijinal içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

Bugün, Microsoft Build konferansında, insanların arama ile nasıl etkileşime girebileceğini ve geliştiricilerin yapay zeka platformumuzu nasıl geliştirebileceğini daha da genişletmek için sonraki adımları atıyoruz. Bing için üç önemli güncellemeyi paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum: Bing Search’ün OpenAI ve yeni eklenti iş ortaklarıyla ortak bir eklenti platformu olan ChatGPT’ye entegrasyonu ve Bing Chat’in Microsoft’un yardımcı pilotları arasında genişletilmiş entegrasyonu. Bugünkü güncellemeler, biz arama dönüşümünü sürdürürken, geliştiriciler için daha büyük fırsatlar ve insanlar için daha büyülü deneyimler yaratıyor. Yeni Bing ile ilerlememize

Yeni Bing’i ChatGPT Foundational’a getirmek, OpenAI ile olan harika ortaklığımızdır.

Bing’i ChatGPT’ye varsayılan arama deneyimi olarak getirdiğimizi duyurmaktan memnuniyet duyuyorum.

ChatGPT artık web’den erişimle daha güncel ve daha güncel yanıtlar sağlamak için yerleşik birinci sınıf bir arama motoruna sahip olacak. Artık ChatGPT yanıtları arama ve web verilerine dayandırılabilir ve alıntılar içerebilir, böylece daha fazlasını doğrudan sohbet içinden öğrenebilirsiniz. Yeni deneyim, bugünden itibaren ChatGPT Plus abonelerinin kullanımına sunuluyor ve Bing’i ChatGPT’ye getiren bir eklentiyi etkinleştirerek yakında ücretsiz kullanıcıların kullanımına sunulacak.

Bing.png ile ChatGPT entegrasyonu

ChatGPT’de Bing arama varsayılan deneyimi

Bing ekosistemini hızlandırma ve eklentilerle güçlendirme

Bugün Build’ta konuştuğumuz gibi, Microsoft ve OpenAI, birlikte çalışabilirliği benimseyerek yapay zeka eklentileri ekosistemini desteklemeyi ve büyütmeyi ortaklaşa taahhüt ediyorlar. Bu, geliştiricilerin artık ChatGPT, Bing, Dynamics 365 Copilot, Microsoft 365 Copilot ve Windows Copilot dahil olmak üzere hem tüketici hem de iş yüzeylerinde çalışan eklentiler oluşturmak ve göndermek için tek bir platform kullanabileceği anlamına gelir.

Bu paylaşılan eklenti platformunun bir parçası olarak Bing, eklenti desteğine yenilerini ekliyor. OpenTable ve Wolfram Alpha için önceden duyurulan eklentilere ek olarak, bugün Expedia, Instacart, Kayak, Klarna, Redfin, TripAdvisor ve Zillow’u Bing ekosistemine davet etmekten heyecan duyuyoruz. Bing, masaüstünde ve mobil cihazlarda doğrudan sohbete yerleşik eklentilerle, görüşmenize dayalı olarak ilgili önerilerde bulunur. Örneğin, restoranlar veya ilgili konular hakkında soru sormak için OpenTable eklentisini kullanabilirsiniz. Bing mobil uygulamasıyla hareket halindeyken bu, mobil cihazlarda daha da güçlü hale gelir.

Bunun hem geliştiriciler hem de tüketiciler için yarattığı yeni fırsatlar için heyecanlıyız. Daha fazla senaryo şunları içerir:

  • Expedia ile gezginler, unutulmaz seyahatleri kolaylaştıracak kesintisiz bir deneyim için sohbete dayalı seyahat planlamasının keyfini çıkaracak.
  • Instacart ile, yakında Bing’in planlamanıza yardımcı olduğu akşam yemeği menüsünü alabilecek, bir alışveriş listesine dönüştürebilecek ve en sevdiğiniz marketten doğrudan kapınıza kadar gelen malzemeleri almak için sipariş verebileceksiniz. Siparişi vermeden önce miktarları ayarlayabilir ve başka değişiklikler yapabilirsiniz; bu da kontrolün sizde olmasını sağlar.
  • Kayak’ın eklentisi, sanal bir seyahat asistanı görevi görecek ve Kayak’ın en popüler özelliklerinden bazılarını yeni ve daha sohbetli yollarla hayata geçirecek.
  • Klarna, Klarna’nın arama ve karşılaştırma aracı aracılığıyla bu ürünleri satın almak için bağlantıların yanı sıra, alışveriş tavsiyesi ve ilham almak isteyen kullanıcılara derlenmiş ürün önerileri sunarak son derece kişiselleştirilmiş ve sezgisel bir alışveriş deneyimi sunacak.
  • Redfin ile ideal evinizi günlük terimlerle tanımlayabileceksiniz ve Bing Chat, ihtiyaçlarınıza uygun listeleri bularak sizi sonsuz listeler arasında arama yapmaktan kurtaracak.
  • TripAdvisor eklentisi, dünyanın en büyük seyahat rehberliği platformunu kullanarak her ay yüz milyonlarca insanın daha iyi gezginler olmasına yardımcı olacak.
  • Zillow ile, ek konut ve pazar bilgileriyle Bing aramanıza hız kazandıran yerleşik bir emlak uzmanına sahip olacaksınız.

Bing Chat’te Instacart eklentisi

Ayrıca Bandsintown, Bohita, Cloudflare, Coupert, Fareportal, FiscalNote, Golden, Lexi Shopper, Benzer şekilde, Notable, One Word Domains, PromptPerfect, Shopify, Skyscanner, Spotify, Spotnana ve Trip.com, Bing Chat eklentilerini etkinleştiriyor.

Microsoft ve Chatgpt eklenti ortakları
Bing eklentisi ortakları

Tüm bu deneyimler, önümüzdeki haftalarda masaüstünde ve mobilde Bing sohbetinde veya Edge kenar çubuğunda sunulacak.

Bing’i Microsoft’un yardımcı pilotlarına entegre etme Bugünkü Windows Copilot duyurusuyla

, Bing Chat’in gücünü Windows 11’e daha sağlam bir şekilde getirmekten heyecan duyuyoruz. Windows Copilot, Bing Chat ile birlikte (Bing ve OpenAI ile paylaşılan eklenti platformu dahil) , bu eklentilerin Windows’taki uygulamalar aracılığıyla geliştirilmesini sağlar. Bu, kişiselleştirilmiş yanıtlar, ilgili öneriler almayı ve hızlı adımlar atmayı her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Windows Copilot, uygulamalarınızdan herhangi birinin yanında kalıcı olacak ve sohbet deneyiminizi geliştirmek için aynı eklentileri destekleyecektir. Daha fazla bilgi edinmek için Windows Blog’u ziyaret edin .

Windows’a ek olarak, ortak eklenti platformumuzun da yerel olarak Microsoft Edge’e entegre olacağını paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Yapay zeka destekli aramayı entegre eden ilk tarayıcı olan Microsoft Edge, web için yardımcı pilotunuz olmaya devam ediyor. Daha fazla bilgi edinmek için Edge blogunu ziyaret edin .

Bu son 100 gün, yapay zeka destekli aramanın yeni çağının geliştirilmesinde kritik öneme sahipti. İnsanların Bing ve Edge ile son derece yeni yollarla etkileşime geçtiğini gördükçe, arama dönüşümünün yolda olduğu açık. Bugünün duyurularıyla mümkün olanı genişletmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz. Henüz yeni Bing’i denemediyseniz, başlamak için bing.com adresini ziyaret edin ve mobil uygulamayı telefonunuza indirin.

  • Yusuf Mehdi

Not: Türkçe’ye çeviri otomatik yapıldığından hatalar olabilir, orijinal içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

İşte bu hafta güncellediklerimiz:

  • Sohbet Dönüşlerini Artırma: Bing Chat ile tek bir görüşmede sahip olabileceğiniz maksimum dönüş sayısını 20’den 30’a çıkardık. Günlük toplam dönüş sayısı da 300’e yükseldi

    . sohbet geçmişi. Daha önce sıra sınırınıza ulaşmış olabileceğiniz konuşmalara geri dönebilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

  • Bing Image Creator tüm sohbet modlarında desteklenir: Mart ayında, Bing Image Creator’ın Bing Chat’e tamamen entegre edildiğini duyurduk ve başlangıçta Yaratıcı modda kullanıma sunduk. Bu hafta Bing Image Creator’ı Hassas ve Dengeli modlarda da kullanabilirsiniz. Image-Creator.gif
    Bing Image Creator’dan “Mars’ta astronotları kovalayan bir dinozorun görüntüsünü oluşturmasını” veya “Tortoiseshell kedisini içeren bir Fransız sanat filmi için bir poster oluşturmasını” isteyin.

  • Seyahat: Seyahat sorguları artık daha fazla görsel sonuç üretiyor. Bing Chat’e “Japonya’da kiraz çiçeklerini görmek için en iyi yerler neresidir?” diye sorun. veya “Hindistan’daki bazı iyi yaz tatili yerleri nelerdir?” Bing Chat, Bing Travel’da daha fazla bilgi için bağlantılarla sorularınızı yanıtlayacaktır.

    Bing-Chat-Travel.gif

Geri bildiriminiz gelmeye devam etsin!

  • Bing Ekibi

İşte bu hafta güncellediklerimiz:

Masaüstünde Sesli Sohbet: Birçoğunuzun Mobil Cihazlarda sohbet etmek için sesli girişi kullanmayı sevdiğini biliyoruz. Artık Bing Sohbet kutusundaki mikrofon simgesine tıklayarak masaüstünde de kullanılabilir. Şu anda İngilizce, Japonca, Fransızca, Almanca ve Mandarin dillerini destekliyoruz ve daha fazla dil geliyor. Bing Chat’e sormayı deneyin, “Bir woodchuck ahşabı shuck yapabiliyorsa, bir woodchuck mandren ne kadar odun alabilir?”

Bing Sohbet ayrıca metin okuma yanıtlarını da destekler; sorularınıza kendi sesiyle yanıt verir. Ses girişini kullanarak Bing Chat’e “Bildiğiniz en sert dil bükücü nedir?” diye sorun.

Ses girişi.gif

Geri bildiriminiz gelmeye devam etsin!

  • Bing Ekibi
  • Bing Sohbet iOS widget’ı: iOS’a ekleyebileceğiniz yeni bir Bing Sohbet widget’ını kullanıma sunduk. Yüklendikten sonra, Ana ekranınızdan sohbet başlatabilirsiniz. Bir iOS cihazınız varsa, Ana ekranınıza widget’ların nasıl ekleneceğine ilişkin talimatları burada bulabilirsiniz (daha önce duyurulduğu gibi, bu zaten Android’de mevcuttur).

    iOS-Widget-(1).gif

  • Genişletilmiş ses dili desteği: Geçen hafta, ses ve metin okuma dil desteğinde iyileştirmeler yaptık. Bu hafta daha da fazla dil için metin okuma desteğini kullanıma sunduk: Arapça, Bulgarca, Katalanca, Hırvatça, Çekçe, Danca, Felemenkçe, Estonca, Filipince, Fince, Yunanca, Gujrati, İbranice, Hintçe, Macarca, İzlandaca, Endonezya Dili, İrlandaca, İtalyanca, Korece, Letonca, Litvanca, Maltaca, Marathi Dili, Norsk Bokmål, Lehçe, Portekizce, Romence, Rusça, Slovakça, İspanyolca, İsveççe, Tamilce, Teluguca, Tayca, Türkçe, Ukraynaca ve Urduca.

Svo mörg tungumál!

  • Mobil ses performansı iyileştirmeleri: iOS ve Android için Bing mobil uygulamasındaki sesli giriş düğmesinin performansını iyileştirdik. Artık dokunduğunuzda anında dinlediğini göstermelidir.

Geri bildiriminiz gelmeye devam etsin!

  • Bing Ekibi

Yeni yapay zeka destekli Microsoft Alışveriş araçları yeni Bing ve Edge’e geliyor

Çevrimiçi alışveriş, istediğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz şeyleri araştırma, bulma ve satın alma şeklimizde devrim yarattı. Ancak seçenekler ve bilgiler büyüdükçe, çevrimiçi alışveriş ezici hale geldi. Çevrimiçi alışveriş yapanlar süreci stresli ve kafa karıştırıcı olarak nitelendiriyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla şey, bakılacak yerler ve sıralamak için çok fazla bilgi var. Bahsetmiyorum bile, ödeme sayfasında gerçekten işe yarayan alakalı fırsatlar bulma veya hangi müşteri derecelendirmelerine ve incelemelerine güvenileceğini bilme konusundaki hayal kırıklığı.

Online alışveriş sadece daha fazla iş gibi hissettiriyor.

Amacımız, ilk ilham kıvılcımından heyecan verici kutudan çıkarma deneyimine kadar alışverişe daha fazla neşe getirmektir - süreci kolaylaştırarak ve size güven vererek, doğru ürünü doğru fiyata alıyorsunuz. Microsoft Alışveriş zaten Bing, Edge, Microsoft Start ve Outlook’taki araçlarla zamandan ve paradan tasarruf etmenize yardımcı oluyor. Aslında, Microsoft Edge, Kuponlar, Cashback, Fiyat Geçmişi ve Fiyat Karşılaştırması gibi yerleşik alışveriş özellikleri sayesinde geçen yıl dünya çapında alışveriş yapanlara 3,7 milyar dolar tasarruf sağladı. Ayrıca, ABD’li müşteriler Microsoft Edge ile yılda ortalama 400 ABD doları tasarruf edebilirler.

Bugün, Bing ve Edge’de güvenle alışveriş yapmanıza ve tasarruf etmenize yardımcı olan, satın alma işleminizi keşfetmenizi, araştırmanızı ve tamamlamanızı kolaylaştırmak için yapay zekanın gücünden yararlanan yeni Microsoft Alışveriş araçlarını uzman kaynaklardan ihtiyaç duyduğunuz bilgilerle tek bir yerde duyurmaktan heyecan duyuyoruz.

Satın Alma Kılavuzları ile neye ihtiyacınız olduğunu keşfedin, bunun ne olduğundan emin olmasanız bile

Çoğu yıl, okula dönüş alışverişi bir okul malzemeleri listesiyle birlikte gelir - ancak kolej söz konusu olduğunda değil. Vurgulayıcılar, klasörler ve not defterleri temel bilgileri bile kapsamıyor, peki yeni üniversite öğrencilerinin gerçekten neye ihtiyacı var? Bing, üniversite malzemeleriyle ilgili tüm sorularınızın yanıtlarında yardımcı olabilir. Bing.com’ye gidip arama kutusuna “üniversite malzemeleri” yazarak başlayın. Web için alışveriş asistanınız, her kategoride ne arayacağınızı söyleyen, ürün önerileri sunan ve akıllı bir karşılaştırma tablosunda yan yana birden fazla, benzer öğenin özelliklerini gösteren özel bir Satın Alma Kılavuzu oluşturmak için yapay zekayı kullanarak araştırmayı sizin yerinize yapacaktır, böylece çeşitli web sitelerine tıklamak zorunda kalmadan seçenekleri hızlı bir şekilde karşılaştırabilirsiniz. Satın Alma Kılavuzları’na Edge kenar çubuğundan veya Bing Chat’ten de erişebilirsiniz. Bing’deki Satın Alma Kılavuzları şu anda ABD’de mevcuttur ve zaman içinde diğer pazarlara da sunulacaktır. Edge’deki Satın Alma Kılavuzları dünya çapında kullanıma sunulmaya başlandı.

Gerçek kullanıcı arayüzü farklı olabilir

Özetlenmiş yorumlar ve içgörülerle güvenle alışveriş yapın

Artık gürültü önleyici kulaklıkların dikkat dağıtıcı olmayan bir çalışma süresi elde etmek için gerekli olduğunu bildiğinize göre, hangilerini satın alacağınızı nasıl seçersiniz? Fiyatlar 30 ila 300 dolar arasında değişiyor ve her markanın farklı özellikleri ve çok sayıda incelemesi var. Kulaklık alışverişi yaparken, Edge kenar çubuğunda Bing Chat’i açabilirsiniz ve Bing, ses kalitesi, uyum ve cihaz uyumluluğu gibi kulaklıklar için alışveriş yaparken hangi hususların göz önünde bulundurulması gerektiğini önerecektir. Beğendiğiniz belirli bir çifti bulduğunuzda, Edge’deki Bing Chat’ten insanların çevrimiçi olarak bu konuda söylediklerini kısaca özetlemesini ve ürünle ilgili en iyi içgörülere ve popüler görüşlere hızlı bir bakış sunmasını isteyebilirsiniz. İnceleme Özetleri, bugün dünya çapında okula dönüş için tam zamanında kullanıma sunulmaya başlanıyor.

Gerçek kullanıcı arayüzü farklı olabilir

En iyi fiyatı bulun ve bir satın alma işlemi yaptıktan sonra bile paradan tasarruf edin

Artık istediğiniz kulaklıkları seçtiğinize göre, Bing ve Edge’deki Microsoft Alışveriş araçları, satın almak için en iyi fiyatı ve zamanı bulmanıza yardımcı olabilir, böylece satın alma işleminizi çok şey elde ettiğiniz gönül rahatlığıyla tamamlayabilirsiniz. Fiyat Eşleştirme özelliğimiz, satın alma işleminizden sonra bile, öğenin fiyatını izleyerek ve düşerse eşleşme isteğinde bulunmanıza yardımcı olarak sizin için çalışmaya devam eder. Mevcut fiyat eşleştirme politikalarına sahip en iyi ABD perakendecileriyle ortaklık kurduk ve zaman içinde daha fazlasını ekleyeceğiz. Fiyat Karşılaştırması ve Fiyat Geçmişi, doğru yerde ve zamanda satın aldığınızdan emin olmanıza yardımcı olan yerleşik tarayıcı özellikleridir ve Edge, doğrudan Bing Chat’ten çevrimiçi alışveriş yaparken kuponları ve nakit iadesini otomatik olarak uygulamanıza yardımcı olur. Paket İzleme ayrıca Edge kenar çubuğundan satın alma işleminizle ilgili sekmeleri de tutar, böylece gönderi onayları ve takip numaraları için gelen kutunuzu incelemeniz gerekmez. Price Match yakında ABD’de kullanıma sunulacak. Fiyat Geçmişi, Fiyat Karşılaştırması, Kuponlar, Cashback ve Paket İzleme belirli pazarlarda zaten mevcuttur ve Edge’de yerleşiktir.

Gerçek kullanıcı arayüzü farklı olabilir

Bing ve Edge’de Microsoft Alışveriş ile bugün alışveriş yapın ve tasarruf edin

Microsoft Alışveriş’in Bing ve Edge’deki yeni yapay zeka destekli araçlarıyla alışveriş keyfini yeniden keşfetmeye hazır olun. PC’de veya mobilde bing.com/shopping ziyaret edin veya başlamak için Bing uygulamasını indirin!

Bing Önizleme Sürüm Notları: Skype’ta Spor Geliştirmeleri ve Bing Image Creator

Bu hafta, Bing ve Edge için çok heyecanlı olduğumuz yeni yapay zeka destekli alışveriş araçlarını duyurduk. Satın Alma Kılavuzları ve İnceleme Özetleri gibi yeni özelliklerin Edge güncellemeleriyle birlikte kullanıma sunulmaya başladığını görmeye başlayacaksınız.

Windows Insider programında olanlarınız için, Build 23493 bugün Windows Copilot da dahil olmak üzere kullanıma sunulmaya başlandı. Windows Copilot, Bing Chat’i doğrudan Windows deneyimine getirerek yaratıcı olmanıza ve işlerinizi halletmenize yardımcı olur. Ekranınızın sağına sabitlenmiş olarak görünecektir. Windows Copilot’tan “Karanlık moda geç” veya “Ay’da yaşayan bir köpek hakkında bir hikaye yaz” diyebilirsiniz.

Ayrıca daha önce duyurulan özellikleri Bing Chat’e göndermeye ve ürün geri bildirimlerinize yanıt vermeye devam ediyoruz. Bu özelliklerden bazıları, biz onlarla denemeler yaparken Bing Sohbet deneyiminizde geçici olarak görünebilir.

İşte bu hafta gönderdiğimiz diğer şeyler:

  • Daha iyi spor cevapları: Bing Chat’in spor konularıyla ilgili sorulara yanıt verme biçiminde daha fazla iyileştirme yaptık. Bu güncellemede, çok daha geniş bir takım sporları yelpazesini destekledik.

Bing Chat’ten “FIFA Kadınlar Dünya Kupası 2023 programını göster” veya “Bir sonraki Angels vs White Sox maçı ne zaman?”

Spor.gif

  • Skype’ta Bing Image Creator:Artık Skype konuşmalarınızda görüntü oluşturabilmeniz için Bing Image Creator’a erişimi genişlettik.

Skype konuşmanıza Bing eklendikten sonra, “Pablo Picasso tarzında bir ormanda meditasyon yapan bir koala ayısının görüntüsünü oluşturmasını” isteyin.

  • Gecikme iyileştirmeleri: Belirli sohbet yanıtları için gecikme sürelerini azaltan performans iyileştirmeleri sunduk.

Geri bildiriminiz gelmeye devam etsin!

  • Bing Ekibi

Koyu tema, görsel içerik gönderebilme ve internette arama yapmadan, daha hızlı bir şekilde sohbet edebilme özelliği test edilmeye başlandı.

Mobil Uygulama Türkiye’den İndirilmeye Açıldı

Uygulamayı bingapp.microsoft.com adresinden indirebilirsiniz. Mobil uygulama ile günlük yoklama serisi yaptığınızda, haber okuduğunuzda veya arama yaptığınızda daha fazla Rewards puanı kazanma imkânı var.

Bing Önizleme Sürüm Notları: Chat’te Çok Modlu Görsel Arama ve Bing Chat Enterprise

  • Sohbette Görsel Arama: Bu özellik, OpenAI’nin GPT-4 modelinden yararlanarak görüntüleri (çektiğiniz veya başka bir yerde bulduğunuz bir resim) sağlamanıza ve Bing Chat’e ilgili sorularla yanıt vermenize olanak tanır. Bing Chat bir görüntünün bağlamını anlayabilir, yorumlayabilir ve onunla ilgili soruları yanıtlayabilir.

    Bing Chat’e fotoğrafını çektiğiniz bir binanın mimarisi hakkında soru sormak veya buzdolabınızın içeriğinin fotoğrafını çekip öğle yemeği fikirleri sormak için Görsel Arama’yı kullanın.

    Chat’te Görsel Arama artık masaüstündeki Bing.com’dan, Bing mobil uygulamasından ve Edge Kenar Çubuğu’ndan erişilebilir. Ayrıca yakında Edge Mobile’da kullanıma sunulacak ve gelecekte Bing Chat Enterprise’a gelecek.

    multimodal-(1).gif

  • Bing Sohbet Kurumsal: Şubat ayında Bing Chat’i piyasaya sürdükten sonra, kuruluşunuzun hassas verilerinin korunmaya devam edeceğinden emin olurken Bing Chat’i iş yerinde de kullanmak isteyen birçoğunuzdan haber aldık. Dün, bu ihtiyaçları karşılamak için tasarlanmış ticari veri koruması sunan Bing Chat Enterprise’ın piyasaya sürüldüğünü duyurduk.

    Bing Chat Enterprise artık Microsoft 365 E3, E5, İş Standart ve İş Ekstra lisanslı ticari müşteriler için ek ücret ödemeden kullanılabilir. Uygun lisanslara sahip bir BT yöneticisiyseniz ve kuruluşunuz için Bing Chat Enterprise’ı etkinleştirmek istiyorsanız, bunun nasıl yapılacağına ilişkin yönergeleri burada bulabilirsiniz. Etkinleştirildikten sonra, çalışanlarınız Azure Active Directory hesaplarını kullanarak Bing AI - Search veya Edge kenar çubuğundan erişebilir.

    Onunla ne yapacağınızı görmek için heyecanlıyız! Bing Chat Enterprise’a “Büyük bir projeyi yönetirken bilmem gereken en önemli 5 şey nelerdir?” veya “Çevik proje yönetimi nedir ve şelaleden farkı nedir?” diye sorun.


Not: Türkçe’ye çeviri otomatik yapıldığından hatalar olabilir, orijinal içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

Koyu Tema Tüm Kullanıcılara Açıldı

Bu hafta, web’de gezinmek gözlerinizi daha kolay hale getirdi ve dizüstü bilgisayarınızın pili için daha iyi hale geldi - Bing Sohbet için karanlık modu kullanıma sunduk! Bu özellik artık masaüstü tarayıcınızdaki hem Bing Chat hem de Bing Chat Enterprise’da çalışıyor ve Bing mobil uygulamasında zaten mevcut. Karanlık mod, Bing.com’daki arama sayfasının görünümünü de değiştirir.

Masaüstünde karanlık modu etkinleştirmek için, ekranın sağ üst köşesindeki Bing menüsüne erişin ve “Görünüm” altındaki “Koyu” seçeneğini seçin. Bing mobil uygulamanızda, sol üst köşedeki hesap simgesine, ardından “Ayarlar” a dokunun ve ardından temayı “Koyu” olarak değiştirin.

Karanlık mod.gif


Türkçe’ye çeviri otomatik yapıldığından hatalar olabilir, orijinal içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

  • Microsoft Launcher ile tümleştirme: Microsoft Launcher, Android cihazınızda daha üretken olmanıza yardımcı olan bir giriş ekranı deneyimidir. Takviminizin, yapılacaklar listenizin ve notlarınızın kişiselleştirilmiş bir özet akışını içerirken, Android deneyiminizin özelliklerini özelleştirmenize de olanak tanır. Artık Microsoft Launcher, Bing Chat’i doğrudan Android giriş ekranınızda da içeriyor.

    MS-Başlatıcı.gif

  • Telefonunuzda devam edin: Bazı konuşmaların hareket halindeyken gerçekleşmesi gerekir. Masaüstünüzde sohbet ediyorsanız ve Bing Mobile’da kaldığınız yerden devam etmek istiyorsanız, son sohbet yanıtının sağ üst köşesindeki "Telefonda devam et"i seçin. Oturumunuzu başka bir cihazda sürdürmek için kullanabileceğiniz bir QR kodu sunulur.

    Telefonda Devam Et.gif

Türkçe’ye çeviri otomatik yapıldığından hatalar olabilir, orijinal içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.


Tüm Tonları Göster ve Gizle Seçenekleri