Lenovo Legion Y540 Soru - Cevap

Öncelikle bilgisayarın birden fazla sürümü bulunuyor. Benim kullandığım aşağıdaki bilgisayar. Yine vatandan mağazadan gidip almıştım, internet fiyatına göre mağzalar daha pahalı bunu açıkça söyleyebilirim :slight_smile:

https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-legion-y540-core-i7-9750h-2-6ghz-16gb-2tb-512ssd-17-3-gtx1660ti-6gb-w10.html

Özet olarak özellikler :

• İ7 9750H 2.6GHZ 6 Çekirdek İşlemci
  • DDR4 16GB Ram
  • 6 GB GTX 1660Ti Ekran Kartı
  • 512 GB SSD 2 TB HDD Depolama
  • 144 Hz IPS 17.3 İnç Ekran

Bilgisayarı yaklaşık olarak 4 aydır kullanıyorum. Bu süreçte de konuyu açacak gerekli deneyimi yaşadım. Öncelikle daha önce bana sorulan sorulardan başlayayım. Kutu açılım videosu çekmiştim, fakat yurt arkadaşlarımın küfürleri var o nedenle onu buraya koymuyorum =D.

Soru: bir sorum olacak bu y540 model bilgisayarda videolarda ses ve görüntü senkronize olmuyormuş sende de aynı sıkıntı var mı ?

Cevap: Aldığımdan beri bu tarz bir sorun ile ne hoparlörde ne de kulaklıkta yaşadım, fakat bluetooth kullaklık kullanıyorsanız kulaklıktan kaynaklı gecikme olabilir.

Soru: Bu bilgisayarın ekranı 17.3 mü? Bu bilgisayarın 15.6 sı çok küçük gelir mi ?
image
Cevap: Bana göre 17.3 İnç ideal boyda gerek oyunlarda gerek ise kod yazarken okunabilirlik açısından fakat bunun dezavantajı ise bilgisayarı taşıyacak çanta bulmanın zorlaşması bence bir mağzaya gidip iki boydaki ekranı da kıyaslamanız sizin için en doğrusu olacaktır.

Soru: Fan hizlari kontrol ediliyor mu ?
image
Cevap: Bilgisayarda hazır kurulu gelen Lenovo Vantage diye bir uygulama var eğer yüklü değilse Microsoft Store den indirebilirsiniz. Bu program ile 3 adet fan modundan birini seçerek kontrol edebiliyorsunuz.
image

Soru: HDD’den ses gelmesi normal mi ?

Cevap: Aslında bu soru laptopa özel bir durum değil. HDD içindeki disk yazma ve okuma sırasında döndüğü için o dönme sesinin gelmesi, okuma yazma kafasının çıkardığı ses v.s. normal fakat tokmak sesi gibi bir ses geliyorsa servise yollama zamanı gelmiştir :frowning:

Soru: Isınma problemi var mı ?

Cevap: Özellikle laptopu ilk aldığım zamanlarda kafasına resmen tokmakla vurdum, resimde gözüken oyun olmadığı için deneyemedim ama genel olarak bir ısınma sorunu yok. 30 DK uzunluğunda bir stres test yapmıştım ona ait ekran kaydı. Bu videoda gözüken ısı değerlerinin üstüne çıktığını görmedim.

Soru: Laptop %90 - 100 Arasında şarj olmuyor bozuk mu ?

Cevap: Laptop pil ömrünü korumak için %100 olduğundan otomatik olarak enerjiyi kesiyor %90 ın altına indiğinde tekrar açıyor bu kötü bir durum değil korkmanıza gerek yok bunun yanında Lenovo Vantage uygulamasından Tasarruf Kipini açarak pil korumanızı daha üst seviyelere çıkarabilirsiniz özellikle uzun süre şarja takılı kullanıyorsanız şiddetli önerimdir.
image

Soru dışı deneyimler :

• Hibrit modu her ne kadar daha az elektirik harcamanızı sağlasa da ekran paylaşımı, yayın, ya da ekran kayıtlarında sorunlara sebep oluyor örnek vermek gerekirse OBS Hibrit mod açıkken hiçbir şekilde çalışmıyor (açılıyorda siyah ekran)
  • Lenovo Vantage de ağ yükseltme diye bir ayar var o ayarı açıp oynadığınız oyunları ve dc vs yi eklerseniz oyunlardaki ani ping dalgalanmalarının durduğunu göreceksiniz.(en azından bilgisayardaki diğer internet kullanan uygulamalardan kaynaklanan) Bu özelliğin hemen yanında oto kapat var bu özellik biraz tehlikeli projeniz birden çöp olabilir.
  • Ekran arkasındaki ışık PC kapanmadan kapanmıyor.
  • Haporlorün ses kalitesi gayet iyi ve yüksek evdeki TV ile kapışır durumda.
  • Lenovo Vantagede Oyun sırasında eliniz çarparsa diye Touchpad klidi var bu ayar aynı zamanda windows tuşunu da devre dışı bırakıyor.
  • Oyuna girmeseniz sadece oyunun clienti de açık olsa (lol clienti mesela) bilgisayar kendini otomatik oyun moduna alıyor.
  • Fanları sessiz moda aldığınızda fanlar hemen susmuyor önce işlemci ve ekran kartı ideal ısıya getirip sonra susuyorlar modlar çalışıyor bozuk değil
  • Bilgisayarı aldığınızda ilk işiniz güncellemeleri tamamlamak olsun sebebini açıklaması o güncellemeleri tamamlaması kadar uzun =D
3 Beğeni

güzel bilgiler ,güle güle kullanın

yalnız verdiğiniz link nedense açılmıyor

vantan bilgisayarın linki mi ?

evet o link di ancak şimdi baktım açılıyor

fiyatı 10199 tl. diyor yahu çok fazla değil mi :slight_smile:

$1,314.99 burdan birim fiyat olarak bakarsak çok ucuz =D

öncelikle merhaba bilgisayarı alalı iki gün oldu fakat harman bile olmayan asus pc imden çok daha kötü ve çok çok az ses çıkıyor nasıl düzeltebilirim. ikincisi şarj çok ciddi anlamda az gidiyor bir öneriniz var mı? üçüncüsü bu şarj cihazının bir alternatifi var mı taşımaktan bıktım 2 günde. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Haporlor sesi gayet güçlü bende evdeki televizyon ile yarışıyor sesi.
Şarj süresinde yapabilecek şeyler hibrit modu açıp performans ayarını sessize çekmek son olarak ta pil tasarruf modunu açmak cihaz donanımları çok elektrik tüketiyor yapacak bir şey yok aynı konu şarj aleti içinde geçerli orijinal şarj aleti dışında başka bir şarj aletini önermem.

Taşıma bıkmaya gelirsek ben pc donanımlarında ek bir çok parça taşıyorum çantam 8 kilo hiç sıkıntı çekmiyorum saatlerce otobüste ayakta kalmadığım sürece

Peki ses icin ne yapmam lazim bi turlu halledemedim hic bir sekilde ses cikmiyor telefonumdan cok daha yuksek ses cikiyor resmen

Kendi sitesinde verilen sürücüyü yüklediniz mi ?
Dizüstü bilgisayarlar genellikle özelleştirilmiş ses donanımına sahip olur ve ses kartına göre sürücü yüklememek gerekir.