bu işler biraz şans işi 
oğlumun 9 yıl önce aldığı ssd. hala çalışıyor ,sadece performans düşüklüğü var (corsair marka)
benden habersiz aldığı için çok kızmıştım ,o zamanlar bayağı pahalıydı 
benim şuan kullandığım ssd. 5-6 yıllık ve aynı bilgisayarda kullandığım hdd. ise yaklaşık 10 yıllık
her ikisinde de sorun yok
gerçi ben 20 yıldır ups kullanırım ,o nedenle bunca zamanda yanan ,arızalanan bir donanım olmadı
ayrıca en az 20 bilgisayara sdd. taktım ve hiç birisinde bir sorun yaşanmadı
ya çok şanslıyım yada millet bu sdd.lerde çok şansız 
bakın size anlattım sıfır hdd. aldık ,üstelik daha kaliteli diye wd. seçtik ama daha ilk günlerde veri aktarırken elden çıktı
yani biz şimdi bu hdd. den veri kurtarmaya kalksak tek yapabileceğimiz iş ,aynı marka model hdd. alıp anakartını arızalı olana aktarıp veri kurtarmaya çalışırdık
peki ya arıza anakartta değilse ne olacak ,üstelik ucuz bir şeyde değil bu hdd. ,tabi işlem yaptığımız için garantiden de çıkacaktı
özetle : şu zamana kadar bir sürü arızalı hdd. gördüm ama şu zamana kadar arızalanan ssd. görmedim ,başkalarında ise tersiymiş (bu konuda sdd.lerden çok şikayet gördüm)
üstelik son zamanlarda marka dahi umursamadan ssd. alıyorum
kağnı gibi hdd. ile uğraşacağıma ,jet gibi sdd. ye dünden razıyım 
sizi bilmem ama benim öyle saç baş yolacağım çok önemli dosyalarım falan yok ,sadece fotoğraflar benim için önemli ama onlarda hem telefonda ve hemde flash bellek gibi yerlerde yedekli duruyor ,çok önemsesem bulut vs. ile depolarım
arızalı bir sürü hdd. söküp değişik yöntemler denedim ama disk büyük hasarlı ise maalesef bir şey kurtarılamıyor
profesyonel olarak kurtardığını söyleyen yerler var ama onlarda binlerce tl. para istiyor
bu kadar değerli dosyaları olan birisi ,bu dosyalarını birden fazla yerde yedeklemediyse ona ne diyelim ?