Uzun zamandır şikayetvar ve twitterda karşımıza çıkan İstanbul Bilişim mağdurlarının sesleri yavaş yavaş duyulmaya başlıyor. Önce YouTube’da bazı yayıncılar videolarında bu konuyu ele aldı. Şimdi de geleneksel basında yer buluyor.
Ürünlerin sipariş verilmesinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen teslim edilmemesi ve ürün teslim edilmemesine bağlı yapılan iptal/iade işlemlerinde ücretin iade edilmemesi şeklinde iki temel problem bulunuyor. Mağdurların büyük çoğunluğunun mağduriyet konusu bu yönde.
Mağdurlar Facebook’ta “İstanbul Bilişim Mağdurları” adında gruplar oluşturarak bir araya gelip başlarından geçeni paylaşıyor ve çözüm arıyor. Bazıları küçük gruplar halinde İstanbul Bilişim mağazasına ve genel müdürlüğüne adeta baskınlar düzenleyerek normal/yasal yollardan alamadıkları ücret iadelerini almayı deniyor.
https://www.facebook.com/groups/2634287653321109/
İstanbul Bilişim; sitesinde aşağıdaki açıklamayı yayınlayıp daha sonra şikayetler ve mağdurlar artmasına rağmen bu açıklamayı sitesinden kaldırmış.
1 Beğeni
Son günlerde televizyonda İstanbul Bilişim reklamları dönmeye başladı. Lekelenen adlarını temize çıkarma girişiminde bulunuyorlar gibi görünüyor.
1 Beğeni
arkadaş eskiden iflas eden etmeyen belli olurdu ,şimdi varmış gibi görülen ama var mı yok mu anlaşılamayan şirketler çoğaldı
hayalet şirketler mi desek acaba
hayır yani insan olumsuz bir şeyler yazmaya da korkuyor ,böyle bir şey yok karalama yapıyorsun diyecekler diye
dh. de bu konuda uyarı yapmıştık ama yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi artık iflas eden firma ettik demiyor ,o nedenle kesin söz söylemeye korkar olduk
1 Beğeni
İnsanları oyalamak için SDN gibi yerlerde açıklama yapıyorlardı.
1 Beğeni
Binlerce kişinin mağduriyeti ile gündemde olan stokta ürün bulunmamasına rağmen çok sayıda kişiye ürün satarak para toplayan İstanbul Bilişim’in sahibi Nurettin Yavuz hakkında dolandırıcılık suçlaması ile dava açıldı. 40 yıla kadar hapsi isteniyor. Üzerine kayıtlı mal varlığı olmayan Yavuz’un 114 ayrı dolandırıcılık kaydı bulunuyor.
- Tüketici mağduriyetleriyle gündemde olan İstanbul Bilişim yaklaşık 40 paravan şirket kurdu.
- Bu şirketler aylık 2 bin TL ödenen, ekonomik durumu iyi olmayan kişiler üzerine kuruldu.
- İstanbul Bilişim’in sattığı ürünler için faturalar, bu paravan şirketler üzerinden kesildi.
Dava dosyalarındaki bilgilere göre bu iş için kurulan firma sayısı 40’ı aşıyor. Bu firmalar ise ekonomik durumu kötü olan kişiler üzerinden kuruluyor. Çoğu işsiz bu kişilere, şirketin kurulması karşılığında aylık 1000-2000 TL arasında ödeme yapıldı. Ancak kağıt üzerinde şirket sahibi gözüken bu kişiler hapis ve milyonluk vergi cezaları ile karşı karşıya kaldı.
Normal şartlar altında işini kuralına göre yani yasalara uygun olarak yapan şirketler, bir ürün sattıklarından bunun faturasını kesiyor. Böylece oluşan vergi de devlete ve diğer ödenmesi gereken kurumlara iletiliyor. Ancak İstanbul Bilişim’in sahipleri bu vergilerden kurtulmak için bu paravan şirketleri kuruyor. Bir tüketici, İstanbul Bilişim üzerinden bir ürün satın aldığında, sonucunda bir fatura kesiliyor. İşte burada paravan şirketler devreye giriyor.
İstanbul Bilişim’in konkordato talebi İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce reddedildi. Mahkeme şirketin iflasına karar verdi.
Mahkeme, davacı İstanbul Bilişim’in (Retro Bilişim Hizmetleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi) konkordato talebinin ve kesin mühlet verilmesi talebinin reddine karar verdi. Mahkeme, İstanbul Bilişim’in iflasına da hükmetti.
Paraları ailedekilere pay etmiş galiba