Merhaba hocam. Ben Türksat kullanıcısıyım lakin verdikleri modemde (infinity 401) bridge modu yok Vodafone yada Turkcell logoluda değil önce resetlemek mi lazım acaba yada onla alakalı değilse Türksat modemi değiştiriyor mu bilginiz var mı
Eskiden arayüzde bridge modu vardı, daha sonradan kaldırılmış olabilir, turksat ile görüşüp cihazı bridge moduna aldırmayı deneyebilirsiniz, olumsuz geri dönüş alırsanız infinity 401’in DHCP, WiFi, firewall gibi özelliklerini devre dışı bırakıp yeni yönlendiricinize yerel statik ip verip DMZ aktifleştirebilirsiniz tabii infinity 401 arada NAT olarak durmuş olur fakat büyük performans kaybı yaşatacağını sanmıyorum.
Merhaba;
Mesajım konuyu hortlatmış olacak ancak evimde Kablonet in iptv ile koaksiyeli karışık kullanan “I-Kutu” ile KabloTV’ yi seyrediyorum ve bu cihaz hem koaksiyel ile bina içindeki ana kablotv kutusuna hem de bir ethernet kablosu ile Netmaster Infinity 401’ e bağlanıyor ve internet olduğu ve yeterince düzgün çalıştığı sürece birinci öncelik olarak yayını internet yoluyla, onda bir sorun olursa koaksiyele geçerek tv yayınlarını sistemden böyle alıyor.
Bu durumda Kablonet’ in modemini devreden çıkarınca, bu ZTE marka “I-Kutu” adlı cihazın ethernet kablosunu Keenetic Roter’in rj45 portuna bağlarsam sorun yaşar mıyım acaba?
Ayrıca sabit ev telefonu hizmetini de kablonet üzerinden alıyoruz ve ev telefonunun rj11 i de direkt kablonet modeme bağlı, bu sorun çıkarır mı modemi bridge moda alınca?
Yanıtlar için şimddien teşekkür ederim.
IPTV ve VoIP kullanımı durumunda bridge mode sorun olabilir. Macera aramayıp LAN portundan Keenetic WAN’a girip IPTV ve VoIP dışındaki tüm işlemleri Keenetic’e bırakmak daha doğru olacaktır.
Öyle bir anlatmışım ki, tekrar okuyunca ben bile anlamadım vallahi özür dilerim…
Keenetic değil karar değiştirip Mercusys MR70x aldım çıkış portları gigabit olduğu için, onda yapacağım dediğiniz gibi…
Teşekkürler…
Neyse ki, deneme & yanılma yöntemiyle denedik ve yanılmadık.
Netmaster Infinity 401’ i bridge mode’ a aldık, arkasına Mercusys MR70x i router modunda koyduk, ev telefonunu eskisi gibi ana kablonet modeme bağlı bıraktık ve sorun yaşamadık…
Merhaba
Türksat Kablonet ileyim, static IP adresim var.
Ben de bir kaç gündür bu işe yaramaz Infinity 401 i Bridge moda getirip kendi router i mi kullanmak istiyorum ama başarılı olamadım.
Router modelim Asus RT-AX82
Infinity modeminde dediginiz gibi tüm ayarları kapattım ve sonra bridge moda aldım.
Asus un WAN kismina bağladım ama IP alamıyorum. (Asus da otomatik IP al modunu seçiyorum)
Asus a Infinity WAN MAC adresini girdim, belki MAC adresi aynı olması isteniyordur diye, iki cihazı da bir kaç defa yeniden başlattım. Normalde bu işlerde iyi sayılırım ama nedense bir yerde problem var çözemedim. Ne önerirsiniz?
Pekala Kablonet için VLAN ID nedir? Kaçtır? Var mıdır?
Bende kablonet’in Infinity 401 DOCSIS 3 bağlantılı modemini kullanıyorum. Keenetic Hopper DSL modem + router satın aldım. Kablonet modem LAN 1’den Keenetic WAN’a oradan LAN 1’den PC’ye giriş yaptım. Keenetic kurulumunu yaptım aktif olarak internet kullanıyorum burada bir problem yok. Şu an router + router olarak kullanıyorum sorunum burada başlıyor.
Ben interneti Keenetic’te sonlandırmak istiyorum. Şu anda hem Kablonet’in hem de Keenetic’in arayüzüne erişebiliyorum. Kablonet’i arayüzde bulunan router modundan güvenlik duvarını kapatıp bridge mode alıyorum. Daha sonrasında o moda geçtiğini doğrulamak için doğrudan bağlantı yapıp arayüze girdiğimde bridge mode geçtiğini, tüm değerlerin N/A olduğunu görüyorum ama bunu yaptıktan sonra Keenetic’in üzerinde bulunan dünya simgesine ışık gelmiyor doğal olarak internete çıkış yapamıyorum.
DOCSIS 3 kullandığım için PPPoE bilgilerim yok. Sanıyorum UyduNet interneti Mac ID üzerinden veriyor. Modem Mac ID’sini Keenetic ISP ayarlarına giriyorum yine internet alamıyorum. Keenetic müşteri hizmetleri AnyDesk ile bilgisayarıma bağlanarak tüm kontrolleri sağladı kendileri tarafında bir problem olmadığını belirtti. UyduNet’i arayıp bu konu hakkında bilgi verdiğimde kendilerinin teknik bilgilerinin yetersiz olduğunu bu konuda yardımcı olamayacaklarını belirttiler. Kaç gündür uğraşıyorum bir sonuca varamadım ne yapmam gerekli bu konuyu nasıl çözebilirim? Başına gelen bilen eden varsa yardımcı olursa çok mutlu olurum.
Yukarıda @mokbu “Netmaster 1 cihaza WAN IP verdikten sonra kapanip açilmadan digerine vermiyor. Keenetic cihaziniz islemleri yaptiginiz halde IP alamadiysa Netmaster modemi kapatip açin ve Keenetic harici hiçbir şey bagli olmasin. Bu sekilde IP alacaktir.” yazmış denedim ondan da sonuç alamadım. Çıldırmak üzereyim :))))
Kablonet’in, routerda kendi sistemlerinde kayıtlu mac idi yi görmeden cihaza real ip verMEmek gibi bir güvenlik sistemi var yani kullanıcı adı & parola doğrualaması yerine kullanıcı doğrulamasını böyle yapıyor bu sistem…
Bu nedenle sizin Netmaster Infinity 401’ in CMAC ID’ sini yani bu mac adresini bir şekilde Kennetic router in Wan yada cmac id’ si olarak görmeli sistem ki o cihaza real ip versin…
Mac Kopyalama yada değiştirme gibi bir seçenek illa ki vardır Keenetic Router üzerinde diye düşünüyorum… Yani olmalı…
Evet bahsettiğiniz gibi ISP Ayarları adı altında mac adresi manuel, bilgisayardan al, el ile gir seçenekleri mevcut. Infinity 401 modemin üzerindeki CM MAC yazan yani Cablo Modem MAC ID’sini keenetic’e girmeme rağmen yine bridge mode geçince ip almıyor. Bu seferde mac id’ler çakışıyor heralde bilmiyorum.
Şimdi aklıma gelen birşey daha var trajikomik…
Ben geçen defa bu işlemleri yaparken, bir yandan da kablonet in sistemlerinin kafası karışmıştı ve ben de sizin gibi “Aman Allahım, herşey de yolunda görünüyor neden çalışmıyor ki bu sistem” diye kafayı yiyip saçlarımı yolmak üzereyken, ardından “dur bir de ben eski sisteme döneyim bakayım ne olacak?” dediğimde (yani Infinity 401’i eski router moduna aldıktan sonra) da Infinity 401 ip almamayı sürdürmüş, o gece sorun öyle sürmüş, ertesi gün (kurban bayramı tatili idi) uyandığımda düzelmişti sorun…
Böyle de mütmiş bir kablo internet servis sağlayıcısı var yani güzel ülkemin…
Ne kadar güzel benimde sonum öyle gözüküyor artık o kadar çok şey denedim ki yalnızca infinity 401’e bile kablonet ip vermeyebilir :)) bu mantıkla hareket edersek aslında kurulumu yapıp beklemeli miyim dersiniz? keenetic ip alamayacak o an evet ama öyle bıraksam bir süre sonra 3-5 saat 10-12 saat veya 24 saat içerisinde almaya başlar mı acaba iss tarafı görür düzeltir bir şey yapar vs. O geldi aklıma şuan
Valla hocam bir aşkta, bir de bu ülkede herşey mümkün diyorum ben hayat felsefesi olarak artık…
Ama yerinizde olsam önce modemin bridge modunu bozmadan şu an Infinity 401’ e takılı olan cat5 (yada cat6) kabluyu direkt bir laptopa takıp laptopun real ip alıp almadığına bakardım (ki ilginç bir şekilde bu da gösterge olmuyor zira benim Infinity, en son bu adımda router moduna geri aldıktan sonra bile ip almıyordu laptop real ip aldığı halde) ardından da modemi tekrar router moduna alıp bir bakardım laptop real ip alırken… Zira modemi router modu ile bridge mode arasında değiştirmk çok zor değil bence…
Bu gidişle bu iş benim için Kablonetten ayrılmaya sebep olacak gibi görünüyor ya dur bakalım… Gerçi bu fiyata bu performans da başka isp’de yok, o da ayrı konu ya; en kötü Turknet VDSL’ e geçerim, zira apartmanda SOL dışında fiber yok, onun fiyatları da anasının gözü gibi…
Haaa… Bu arada bir müşterinin sistemindeki bir sorunu bir ISP’ nin aranmadanü arıza kaydı açılıp kendilerine müşteri bildirmeden farkedip çözebilmesini ise maalesef ütopik derecede iyimser bir hayal olarak görürüm şahsen Türkiyede maalesef… )
Valla ben pes bayrağını çektim gibi açıkçası, varsa bir babayiğit kardeş gel ben senin sorununu çözerim biliyorum nasıl yapılacağını aynısı başıma geldi diyen varsa açayım ekranımı yardımcı olsun discord adım ‘‘whildex’’ çok şükür duaları ederim kendisine :))
Bir zamanlar başka bir ISP’ nin modemini normal admin kullanıcı adı ile ulaşılamaz olan birçok özellik, root adlı bir user ile girince (bir firmware değişikliği sonrası} full erişime açılıyordu.
Acaba öyle birşey bu modemde de olabilir mi diye bir fikir düştü aklıma bir anda…
Kendime bir adet Keenetic Viva aldım, çünkü Viva üzerinde Adguard Home, Zapret, Unbound falan kurmak istiyorum.
Netmaster Infinity 401’ i bridge moda alarak herhangi bir portundan çıkan, ucunda RJ45 olan cat5 (yada cat 6) kabloyu Vivanın mavi uplink portuna taktim.
Benim evdeki sistem, Kablonet in Docsis 3.0 modemli, kullanıcı adı & şifresi olmayan ve kullanıcı doğrulamasının MAC adresine göre yapıldığı kahrolası sistem…
İzmir / Bornova’nin göbeğinde hala GPON’ a geçemedi kahrolası Kablonet!!!.. Sırf bu yüzden 1000 mbit’lik hizdan 85 mbit’ e düşmeyi kabullenerek kullanıcı adı ve parolası olan VDSL’ e mi geçsem diye düşünüyorum, zira apartmanda SOL Fiber de var ama oldukça tuzlu fiyatları… Tt Fiber tesisatı yok nedense hala ne yazık ki… :(
Ancak ne yaptım ne ettimse; mac adresini default da biraksam, elle gir yazip netmaster içinde arayüzden içerideki mac adresini elle de yazsam, (bir de bu seçenek neden var anlamadim ama) pc nin mac adresini kullan i da seçsem bir türlü Viva dış (real) ip almadı almadı almadı…
En sonunda Netmaster’ i tekrar router moduna alip biraktim.
Ayni şekilde ayni işlemi Openwrt ile yapamadım.
Daha önce Keenetic üzerinde Kablonet in bridge moduna alinmiş modemine routerlik yapmak için özel bir mod olduğunu duymuştum ama onu da görmedim…
Ne yaptiysem internet bağlantısı kontrol aşamasında Keenetic OS, Infinity 401’ den gelen internet bağlantısını görmedi görmedi görmedi…
Fikir paylaşacak olan arkadaşların fikrine açığım memnuniyetle…
Şimdiden teşekkür ederim…
Merhaba Konu Hakkında gelişme oldu mu acaba ? Kablonet Modemi Bridge modda kullanıp router’a cıkıs yapabildiniz mi?
Merhaba;
En son sizin de ötelerden bildiğiniz yöntem ile çözdüm ben sorunumu, şu an ekteki videodaki gibi evdeki network, raspberry pi4 üzerinde openwrt kurulu bir router olarak calisiyor, onun wifi yayin yeteneği yetersiz olduğu için interneti yerel ip li olarak bir keenetic e aliyorum, onda da kablolu ve kblosuz olarak eve dağıtıyorum. Networkum https://youtube.com/shorts/fnhFK2FeWrk?feature=share adresindeki gibi…
Şimdilik herşey yolunda gibi, rpi 4 b üzerinde adblock ve zapret de kuruluü bir de onun üstüne tailscale i kurabilirsem sorunum kalmayacak hiç ne içte ne dışta… :)