Bu ayın sonunda taahhütüm bitiyor. TTNET’ten KabloNet’e geçmeyi planlıyorum. Güldüren 100 diye bir kampanyası varmış. Operatörle konuştum ve modeme kiralama ücreti ödemeden de tarifeye başvurabiliyormuşum. Aklımda hiç yoktu fakat bana ‘‘KabloNet ile uyumlu bir modeminiz var mı?’’ Dediğinde kafam çok karıştı. Çünkü ben direkt herhangi bir VDSL modemi normal hatta bağlayıp kabloyla, kurulumunu yapıp kullanabileceğimi düşünüyordum. Bu güne kadar hep İSS’in yolladığı modemleri çalışanlar kurduğundan bir bilgim yoktu. Keenetic Extra DSL AC1200 4x5dBi Cloud VPN WPA3 Amplifier USB 4xFE VDSL2/ADSL2+ Fiber Mesh WiFi Modem Router almayı düşünüyorum fakat modemlerden de İSS’lerden de hiç anlamıyorum. Sadece izlediğim videolar ve okuduğum bloglar,forumlar var. Onların hiçbirinde bunlardan bahsedilmiyordu. Modem de açıkçası bütçemin üstünde. O yüzden alıp da internetsiz kalmak istemiyorum operatör değişikliği sonrası. Bilen varsa KabloNet ile modemimin uygun olup olmadığını ve ne yapmam gerektiğini söyleyebilir mi, ayrıca uygun değilse de o ayarlarda bir modem önerisinde bulunabilir mi?
Kablonet docsis ve ftth üzerinden hizmet veriyor eğer farklı router kullanmak isterseniz onların vereceği modemi bridge moduna alıp KabloNet ve Keenetic Örneği̇nde Köprü Modu linkteki gibi farklı router kullanabilirsiniz fakat sonlandırmak için altyapınıza uygun modem veya gpon gerekli.
3 Beğeni
Ben dediğim gibi İSS’lerden anlamıyorum. Bu yüzden alacağım modeme uygun bir internet sağlayıcısı biliyor musunuz?
Eğer dsl üzerinden hizmet almak istiyorsanız turk telekom dsl veya turk telekom dsl üzerinden hizmet veren iss kullanmanız gerekli. Keenetic routerları her altyapı ile sonlandıramayabilirsiniz fakat her internet sağlayıcısında doğru ayarlar ile kullanabilirsiniz.
2 Beğeni