arkadaş ta başta söyledik 65 yaş üzeri sadece virüs bulaştırıyor gibi algı oluşturmanın yanlışlığından
bakın şimdi ise 20 yaş ve altı için sokağa çıkma yasağı geldi
sadece 65 yaş üzeri deyince sanki diğerleri için hiç tehlike yokmuş gibi davranıldı ,özellikle gençler hopladı zıpladı ,spor yaptı ama virüsü eve getirip yaşlılara bulaştırma riski olacağını düşünemedi
gerçi bazı 65 yaş üzeri insanlarda umursamadı ,geçen gün bir alışveriş yerinde 2 kişi gördüm ,birisi kadın diğeri erkek ,emin olun 70 yaşından dahi fazladır yaşları
bizim insanımızı zorlamazsan asla kendiliğinden tam tedbir almaz ,misal karşı komşum eski yaşantısını aynen sürdürüyor ,adam işi gereği hiç durmuyor ,kadın sabah çıkıyor akşama kadar gezip tozuyor ,çocukları desen oda akşam olunca ancak eve geliyor
ha şimdi o çocuk dışarı çıkamayacak 20 yaşından küçük çünkü ama yasak geldiği için tabi
diğer konu ise bu şartlarda güvenlik güçlerinin sıkıntısının daha da artacağı ortada ,yaşlılarla uğraştıklarını basından ibretle izliyorduk ,şimdi birde gençlerle uğraşacaklar ,çünkü yasak demek yetmiyor gençlerden de bazıları yasağı delmeye çalışacaktır
bakın kendimden örnek vereyim ;
80 yılında asker darbe yaptı ben o zamanlar lise 3 e geçmiştim ,sürekli anons ediliyor sokağa çıkma yasağı getirildiği ,uymayanlar için askerin vur yetkisinin olduğuna dair
bu şartlarda dahi ben bir gün 500 metre ilerideki akrabamın yanına gittim ,her yerde asker vardı onları kollayıp göremeyeceği durum oluştuğunda geçtim ,gidip geldim 
akıl alacak gibi değil değil mi ?
asker beni vursa kimse gık diyemezdi ama nasıl bir genlere sahipsek bu kadar tehlikeli bir şeyi dahi yapmaktan çekinmiyoruz ?
belli saatlerde ekmek arabası gelirdi ,biz bahçenin dışına biraz çıkıp öyle alırdık ,aynı şekilde sebze ,meyve satıcısı gelirdi ,bu şekilde bir müddet yaşadık
şimdi iddia ediyorum herkes için sokağa çıkma yasağı gelse dahi birileri mutlaka sokağa çıkmaya çalışacaktır
başka bir konu daha aklıma geldi ,apartmanda 2 dairede yaşayan 65 üstü insanlar var ve alışverişlerini yapacak kimse yok ,bu nedenle haftada bir (bizde mümkün olduğunca sokağa çıkmamaya çalışıyoruz) alışverişe çıkarken soruyoruz bir isteğiniz var mı diye ?
abbooovv inanın sorduğuna pişman ederler 
hep özellikli ve bulunması çok zor şeyleri istiyorlar ,yahu diyorum biz en yakın yerden çok ihtiyacımız olanları kısa sürede alıp eve kaçıyoruz ,bunların istediklerini bulmak için şehri dört dönmemiz gerekir :)
ne diyelim inşallah çok daha kötü durumlar olmadan şu işi bir atlatsak daha ne isteyelim ?
bu durum şunu da gösterdi ,insanlar sokağa çıkıp aylak aylak gezmeye alışmış
diyeceksiniz ne var bunda ?
çok şey var kardeşim
her insan için bu dünyada yapacak yararlı işler vardır ama görüldüğü üzere aylak aylak gezmek çok normal olmuş