TT Prime Eksper Aşmayan 10 GB Tarifesi AKN Sorunu

Doğru değil. AKN uygulamasına kalıcı olarak son verildi.

İsim değişse de uygulama devam ediyor. Bu da BTK düzenlemesine aykırılık teşkil eder.

Burada kendi kendilerini çürütmüşler. Önceki cümlede AKN’nin devam etmesine gerekçe sunup isim değişikliği gibi bahaneler ortaya koyarken devamında AKN yok diyorlar.

Ah, şunu bi de BTK okuyup siz hayırdır dese…
Hakem heyetine verdim geçen hafta. sonra telefonlaştık. minimum 4 maksimum 6 ayda karar çıkar dediler, çıldırmak istiyorum

eee itiraf etmişler =D

1 Beğeni

Evet, itiraf niteliğinde. THH başvurusunda kullanılabilir, sağlam bir argüman vermişler.

Mantıklı aslında, ben bunu THH başvurusuna ekleyeyim.
Aynı zamanda bu cevapları yazılı olarak gönderirken müşteri hizmetleri telefonla da arıyor. Orada da güzel konuştum kıvıramadı. Görüşmenin kayıt altında olup THH de kullanılıacağını da belirttim. Ses kaydını da ekleyeyim

THH başvurum karara bağlanmış. Yüksek ihtimalle negatif. Sonuç elime ulaştığında itiraza taşımayı düşünüyorum. Gerçekten bu kadar zor olmamalıydı…

gelişme var mı? kararı paylaşmamışsın

Selamlar. Karar 10 Kasım’da tebliğ edildi. Olumsuz. Şuan itiraz için bir dilekçe hazırlamaya çalışıyorum. Çok detaylı ve basit hazırlamaya çalışacağım, nitekim hakem heyetinin okuduğunu anlamayan insanlarla dolu olduğunu fark edişim acı oldu.
Emsal uygulamalara, resmi akk/akn tanımlarına vesaire ihtiyacım var. İtiraz için son 2 gün…

1 Beğeni

8 saat sürdü. Belgeyi tamamlayıp avukatıma yolladım. Son 2 günümüz. Umarım bir aksaklık olmaz da itiraz süresini kaçırmayız :)
Tam 19 sayfa sürdü… Buradan olumlu sonuç çıkmazsa sanırım bundan sonra hukuka güvenimi tamamen yitiririm…

1 Beğeni

Az önce itiraz davası açıldı… hadi bakalım hayırlısı

1 Beğeni

Hangi ilçenin hakem heyeti böyle bir garabete imza attı, merak ettim. Ortada aleni bir durum var. Olumsuz karar gerekçeleri neymiş, bu aleni vaziyetin nesini anlamamışlar?

2 Beğeni

ne tebliğ ettiler gerekçe olarak?

Okuduklarını anlayamamak gibi enteresan bi gerekçeleri var, kağıt üstünde görünmeyen, nasıl anladım, sıra benim başvuruma geldiğinde telefonla aradılar, 1 saat kadar açıkladım, 2 gün sonra ben dayanamayıp aradım çünkü yine anlamadıklarına inanıyordum, geleyim yüz yüze görüşelim falan diye, raporları tamamladık gerek yok heyete sunacağız ama olumsuz çıkacak gibi vs. dendi, neymiş efendim niye bu kadar beklemişim itiraz için :)
Ha bir de, kararın 01.01.2019 da çıktığı(!) ama benim hattı o tarifeye 2018 aralıkta geçirdiğimi, kanunun geçmişe yönelik işlemeyeceğini anlattılar uzun uzun.
Ama ben onlara kararın 2016’da çıkıp 2019da uygulamaya geçtiğini anlatamadım :smiley:

(savunmanın tam metnini ne yazık ki göndermemişler)

görselde okunnmayan kısmı : şikayet edilen firmanın savunmasında özetle " xxx numaralı hat xxxx tarihinde faturalıya geçiş yapılarak sistemlerimizde prime eksper aşmayan 10gb tarifesinde aktif olup hali hazırda aktif olarak kullanılmaktadır. BTK tarafından AKN içeren paket ve tarifelere ilişkin düzenleme sadece AKN… (devamı görselde)

Bu, savunmayı inceleyip rapora özet şeklinde ekleyerek hakem heyetine sunan kişi(ler)in metni sanırım. Görebileceğiniz üzere dili düzgün kullanmaktan dahi acizler, bu kadar resmi bir işlemde bu kadar çok typo olmamalıydı bence.

tekrar okudukça geriliyorum, emsal tarife de göstermişim orda, 01.01.19da akn kaldırılan SEÇ tarifesi var demişim, yok efendim geriye işlemezmiş, vay arkadaş, vay, size çocukluğunuzda kitap okutmayan ebeveynlere selam olsun.

Başardım! Duruşmaya 3 ay kala geri adım atmışlar :slight_smile:

• 30 Mart 2021 tarihi itibarıyla Prime Eksper Aşmayan 10GB tarifesindeki 10GB cepten internet hakkı bittiğinde, hatta tanımlı başka internet hakkı yoksa internet kullanımı hız düşümü olmadan kesintisiz olarak devam edecektir ve ek ücretlendirme yapılmayacaktır.
2 Beğeni

Sonunda, tebrikler

1 Beğeni