ASUS DSL-AX82U | AX5400 Gaming Modem ve Yönlendirici

Tivibu’da sorun yaşıyorum şu anda 5 dakika bir yayını izledikten sonra yayın gidiyor IPTV LAN portunu mu seçmem gerekiyor acaba

Tivibu ayarını kontrol ettiniz mı, aşağıdaki gibi olması gerekiyor.

mecburen stok asus yazılımına dönüp bu iki ayarı etkinleştirdim ve sorun düzeldi enable fast leave ve IGMP trafik gözetleme ayarları. Maalesef merlin yazılımında IGMP trafik gözetleme ayarı gözükmüyor bu kısımda özellikle oyun oynadığım için bu modemi satın almıştım cake kullanarak hızımı bir miktar düşürüyor ve bufferbloat testinde A+ skor alıyordum. Merlin’de bu IGMP trafik gözetleme ayarı başka bir sekmeye mi taşınıyor acaba bu sorunun çözümünü bulmam gerekiyor merlin’de bu ayarı bulursam modemi stok yazılım yerine merlin ile kullanabilirim

edit: takılamalar azaldı ancak maalesef düzelmedi hala

IGMP trafik gözetleme olan kısım görselde var ancak her zaman çıkmayabiliyor, sorun doğrudan bu seçenekle ilgili olmayabilir.

• Şu anki çalışan ayarları yedek alıp değişiklik yapmadan Merlin yazılımına geçmeyi deneyin.

• Sorun devam ediyorsa Merlin yazılımı varken cihazı fabrika ayalarına alıp fiber kurulum videosunda anlattığım gibi sıfırdan kurulum yaparak deneyebilirsiniz. Fiber ile VDSL in tek farkı videonun 22. saniyesinde gösterdiğim birinci WAN ayarını WAN olarak değiştirmeden (DSL olacak) kurulumu yapın. Buradaki amaç Asus un hazır ön ayarlarını kullanmadan temiz kurulum yapmak.

• Sorun hâlâ devam ediyorsa son çare olarak sorununuzu buradan geliştiriciye bildirebilirsiniz. Açılan sayfada gerekli alanları eksiksiz bir şekilde doldurun ve sonrasını takip edin.

Sonradan yaptığınız eklemeye göre bu mesajdaki 2. önerimi resmî yazılım varken yapabilirsiniz.

Kararlılık ayarı ADSL kullanırken hayatımı kurtardı.

DSL kullanıp da kopma yaşıyorsanız, altyapınız kötüyse kararlık ayarı yaparak hızı düşürüp kopmaları azaltabilirsiniz.

Keenetic cihazlarda da bu ayar mevcut.

Tekrar Merlin yazılımına döndüm çünkü cake ayarlarıyla ping sorununu çözdüm bufferbloat testinde A+ alıyorum ve internet acayip rahatladı özellikle geforce now kullanırken ping stabil kaldığı için takılmadan oyun oynayabiliyorum. Merlin ile cihazı fabrika ayarlarına alıp asus’un hazır ön ayarlarını kullanmadan videoda gösterdiğiniz gibi wan ayarı dsl kalacak şekilde kurum yapacağım müsait bir zamanda. bakalım bu sefer düzelecek mi düzelmezse aklımda iki yol daha var tivibu cihazını telekom servisine değiştirtip asus müşteri hizmetlerini ararım ancak gerek kalmaz diye umut ediyorum. Sonucu tekrar yazarım söylediğinizi deneyip.

Merhaba ben bayadır aynı fiber altyapıda bu modemi kullanıyordum yaklaşık 6 tane iss değiştirdim bu hafta türk telekoma geçtim fakat ilk defa asus modemi kullanamıyorum bağlandı yazıyor bir sorun görünmüyor ama internet yok mac adresini de kopyaladım acaba ne yapmam gerek

• Kullanıcı adı ve şifrenin doğruluğundan emin olmalısınız. Hat sahibinin telefonundan SIFRE boşluk HIZMETNUMARASI yazarak 6606 ya SMS atabilirsiniz.
    Örneğin; SIFRE 17xxxxxxxx

• Ayarlardan kaynaklı oluşabilecek sorunların önüne geçmek için videodaki gibi (en ufak detayı atlamadan) kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

ASUS DSL-AX82U Fiber Kurulum Rehberi | İnternet • IPv6 • Tivibu

Hocam a dan z ye hiç bir şeyi atlamadan dediklerinizi yaptım olmadı 3 defa reset attım baştan videoyu izleyip yaptım yine olmadı bağlı görünüyor ama internet yok mac adresini de kopyaladım öyle de denedim yok bir türlü internet gelmiyor sorun ne olabilir

Hattınızdan alınacak bilgilere göre bir çözüm bulunabilir bu yüzden müşteri hizmetleri ile görüşmeniz gerekiyor.

Görüştüm de başka modem kullanamazsınız diyip konuyu kapatıyor çözüm yolu yada müşteri hizmetlerine söylemem gereken bir şey var mı

Yada Asus modemi onların verdiği modeme bağlayabilir miyim fayda eder mi

Bu şekilde kullanan çok kullanıcı var siz de kullanabilirsiniz. Neden kullanmadığınızı öğrenseydiniz o şekilde bir çözüm bulunabilirdi. Örneğin cihazınız doğru şekilde IP alıyor mu, müşteri hizmetleri doğruluğunu onaylıyor mu bunlar önemli. Diğer türlü Telekom’un verdiği cihazı köprü moduna alarak Asus’u kullanabilirsiniz ancak bu durumda gereksiz yere bir cihaz çalışmış olacak.

Türk Telekom’un modemini kullanarak bağladım şu an için bir sıkıntı yok ama ara ara Ping çok yükseliyor birde anlamsız bir şekilde asusun arayüzüne giremiyorum her ne kadar bağlı da olsam

GNUton ASUSWRT-Merlin Stabil Bellenim Yayınladı

Sürüm: 3004.388.6_0-gnuton1 - 25 Şubat 2024

• .w uzantılı dosyayı sürüm numarasına tıklayarak indirip yönetim > donanım yazılımı yükseltme menüsünden bellenimi yükleyebilirsiniz. Öncesinde hangi bellenimin yüklü olduğu önemsizdir. İşlem sonrası cihazınızı fabrika ayarlarına almanızı öneririz.
  • Bu bellenim farklı cihazlara da yüklenebilir, daha fazla detaylar için buraya tıklayın.

Sürüm: 3004.388.6_2-gnuton1 - 5 Nisan 2024

• .w uzantılı dosyayı sürüm numarasına tıklayarak indirip yönetim > donanım yazılımı yükseltme menüsünden bellenimi yükleyebilirsiniz. Öncesinde hangi bellenimin yüklü olduğu önemsizdir. İşlem sonrası cihazınızı fabrika ayarlarına almanızı öneririz.
  • Bu bellenim farklı cihazlara da yüklenebilir, daha fazla detaylar için buraya tıklayın.

Sürüm: 3004.388.7_1-gnuton1 - 10 Haziran 2024

Ax82u nun gerçek değerini wifi6 dan aldım rt 53u ile aimesh yaptıktan sonra mükemmel hız aldım bu rt53u nun merlin desteği varmı @Drahmizm

ASUS DSL-AX82U İçin Yeni Bellenim Yayınladı

Sürüm 3.0.0.4.388_24894 48.83 MB 2024/06/21
SH256: 5c142b384473e65861ab6a5ed40000bd43da7fb7160b9693c64dc05592eca821

• İndirdiğiniz bellenim dosyasını cihazınıza yüklemeden önce dosyayı zip arşivinden çıkartarak SHA256 kodu ile dosya sağlığını teyit edebilirsiniz. Sağlıklı bir bellenim dosyasına sahip değilseniz cihazınız arızalanabilir

Security Fixes and Improvements:

• Update dnsmasq to 2.90.
  • Update dropbear to 2022.82 and fix CVE-2023-48795.
  • Update StrongSwan to 5.9.13.
  • Fixed the vulnerability in eapd.
  • Fixed the vulnerability in httpd.
  • Fixed CVE-2024-0401.
  • Fixed AiCloud related issues.

Bug Fixes and Improvements:

• Added device binding support of the first guest network.
  • Added WireGuard client MTU option.
  • Added Xiaomi phone USB tethering support.
  • Added IPv6 Access restriction rules (Web/SSH/Telnet) support.
  • Added DDNS services FreeDNS and FreeMyIP support.
  • Added IPv6 information in NetworkMap.
  • Added IPv6 addresses for the client of WireGuard server if enable IPv6.
  • Added Samba IPv6 support.
  • Added the edit mode for DHCP server Manual Assignment.
  • Updated the generation and usage of Router certificate.
  • Updated to support 50 IGMP member.
  • Updated Privacy Policy and EULA.
  • Fixed the client cannot access network if OpenVPN server setting with TAP + DHCP.
  • Fixed time zone ‘Saint Pierre, Miquelon’ with DST settings.
  • Fixed getting IPv6 address from WAN if setting Bridge service.
  • Fixed the issue of removing iPhone’s first interface.
  • Fixed DDNS issue and enhanced the control flow.
  • Fixed disable and enable WireGUard server sometimes cause the router reboot.
  • Fixed cannot access WireGuard Server if enable DMZ.
  • Fixed AiMesh related issues.
  • Fixed Network Server Filter apply failed.
  • Fixed client status of wireguard server sometimes be incorrect.
  • Fixed Dual WAN load-balance issue when both of WAN are “Static IP”.
  • Fixed router LAN devices configured using specific WAN when enabled Load Balance, client of VPN server could not access those LAN devices.
  • Fixed adding two or greater online mode rules for a day, the client cannot access internet in online period.
  • Fixed zone issue.
  • Fixed sometimes continuous feedback and then reboot issue.
  • Fixed getting IPv6 address from the server on no vlan interface even enable 802.1Q.
  • Fixed Parental Control issues.
  • Fixed OpenVPN server not show IPv6 settings correctly with new RWD UI.
  • Fixed telnet server terminated periodically if IPv6 enabled.
  • Fixed LED related issue.
  • Fixed VPN FUSION IPv6 default connection not changed if setting Internet Connection as default connection.

Destek görünmüyor ancak bu olmayacağı anlamına gelmez. Buradaki konuyu okumanızı tavsiye ediyorum.