Merhaba İKH halkı. Dostlar bugün sizlere yaklaşık 6 aydır kullandığım İnternet Kutusu’nu olumlu ve olumsuz yönleriyle tanıtmak istiyorum. Önceden süperonline altyapısından millenicom kullanıyordum. Özel bir sebepten dolayı bir şekilde internetim kapandı. Firma arayışına girdim internette birkaç sayfa gezdikten sonra karşıma İnternet Kutusu çıktı. Sitelerini incelediğimde fiyatlarının ne kadar uygun olduğu dikkatimi çekti ve Whatsapp destek hattına bir mesaj attım ve aynı gün ilgili belgeleri dijital olarak göndererek abonelik için gerekli işlemlerin başlatılmasını sağladım.
Yaklaşık 3 günde internetimi kullanıma hazır hale getirmeyi başardılar. İlk etapta hiçbir yere ping atamıyordum ancak internetim sorunsuzdu , birkaç mesajlaşma sonrası bu sorunu da çözmeyi başardılar. Bu olaydan yaklaşık 3 ay kadar sonra bir problem daha yaşadım ve internetim kesildi yaklaşık 2 günde hallettiler bunu da. Haricinde bir problem yaşamadım.
Firmanın Olumlu Yönleri;
1-) Uygun fiyatlı paketler;
Evet gerçekten de paketleri çok uygun fiyatlı. 100 mbit vdsl hizmeti 79,90TL ve 35 mbit vdsl hizmeti 69,90TL karşılığında alabiliyorsunuz.
2-) Kolay destek alabilme;
Hafta içi 09:00-24:00 saatleri arasında çalışan bir destek ekipleri var. Gerek whatsapp’tan yazarak , gerekse arayarak destek alabiliyorsunuz. Hatta instagram , messenger gibi platformlardan bile destek alabilmeniz mümkün. Tavsiyem whatsapp’tan yazmanız. Arayacak bile olsanız whatsapp üzerinden beni arar mısınız yazdığınızda arıyorlar.
3-) Taahhütsüz ve ücretsiz kurulum;
Firmanın en güzel yanlarından biriside ücretsiz kurulum hizmeti vermesi. Genelde sıfırdan abonelik açtırdığınızda birçok firma sizden 100-150TL gibi bir kurulum ücreti talep eder. İnternet Kutusu sizin için kurulum ücretini karşılıyor. Ayrıca Taahhütsüz olduğundan beğenmediğinizde anında iptal edebiliyorsunuz.
4-) İşlemlerin hızlı gerçekleşmesi;
Firmaya abone olmaya karar verdiğinizde evrakları dijital olarak iletmenizin ardından işlemlerinizi başlatıyorlar bu sayede çok daha kısa sürede hizmetinize kavuşuyorsunuz. Aboneliğiniz açıldıktan sonra evraklarınızı kargolayabiliyorsunuz.
Firmanın Olumsuz Yönleri;
1-) POP noktası İstanbul’da;
Firmanın yalnızca bir pop noktası var ve buda İstanbul’da. Örneğin İzmir taraflarında oturan arkadaşlar daha önce İzmir’den çıkış yapan bir firmayı kullandılarsa İnternet Kutusu’na geldiklerinde ping değerlerinde farklılık hissedebilir. Çünkü firma yalnızca İstanbul çıkışlı. Büyüdükçe pop noktalarının artacağını düşünüyorum fakat şuan için ping konusunda takıntıları olan arkadaşların buna dikkat etmelerini öneririm.
Cloudflare DNS
Konuya fiyat/performans olarak bakarsak bence bu hizmet 79,90TL’ye gayet güzel. Parasına göre çok iyi diyebilirim.
Bu arada Haziran ayı içerisinde zam olmayacağı firma tarafından açıklandı.