ADSL/VDSL İnternet Aboneliğiniz Varsa İptal Ettirmeden Geçiş Yapın
Bir çok kullanıcı X operatöründen gerek hizmet gerek tarife memnuniyetsizliğinden dolayı hattını iptal ettiriyor ve Y operatöründen yeni abonelik alıyor. Yeni abonelik aldığınızda size yeni port ve bakır hat tahsis edilmesi gerekmekte. Bu durum sizin uzun bir süre internet bağlantınızın aktif olmamasına hatta yoğun bir yer ise boş port olmadığından abone olamamanıza sebep oluyor. Mevcut çalışan hattınız varsa X operatöründeki hattınızı iptal etmenize gerek kalmadan sadece Y operatörüne “benim X operatöründe hattım var size geçmek istiyorum” talebinde bulunmanız yeterli. Yapılması gereken tek işlem, size belirtilen tarihte modeminize yeni kullanıcı adı ve şifrenizi girmek. Boş port yok, altyapı yok gibi sıkıntılar yaşamadan Y operatörünü kullanmaya başlayacaksınız. Bir çok kullanıcı bunu yapmadığı için çok sorun yaşıyor .
-
Taahhüdüm varsa caza koşulları geçerli mi?
- Evet ancak bazı operatörler bu ceza bedelinin bir kısmını karşılamakta, geçiş yapacağınız operatörden bilgi alabilirsiniz.
-
Eski aboneliğim ADSL, yeni aboneliğim VDSL olur mu?
- Hizmet aldığınız saha dolabında VDSL boş port varsa olur, yoksa olmaz.
-
Hizmet numaram, telefon numaram gibi bilgilerim değişir mi?
- Sabit telefon numaranız değişmez
- İnternet hizmet (devre) numaranız değişir
- Kullanıcı adı ve şifre bilgileriniz değişir, modem arayüzünden güncellemelisiniz.
- DSL hat kapasiteniz değişmez, bu konuyla ilgili arızanız varsa düzelmez.
-
ADSL / VDSL abonelikten fiber (FTTH) aboneliğe geçiş yapabilir miyim?
- Aynı operatör ise geçiş yapabilirsiniz, farklı operatör ise geçiş yapamazsınız.
-
Fiber (FTTH/FTTC) aboneliğim var, farklı operatöre geçiş yapabilir miyim?
- Bu durum altyapı sağlayıcıya göre değişmekte olup geçiş yapacağınız operatör ile görüşmelisiniz.